Business & Finance Κυριακή 21/11/2021, 22:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TIM: Προσφόρα εξαγοράς ύψους 10,8 δισ. ευρώ από την KKR

Η Vivendi πιέζει για αντικατάσταση του CEO της ΤΙΜ

TIM: Προσφόρα εξαγοράς ύψους 10,8 δισ. ευρώ από την KKR

Μη δεσμευτική προσφορά ύψους 10,8 δισ. ευρώ για εξαγορά από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο KKR δέχθηκε η Telecom Italia (TIM), όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή, μια κίνηση που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τηλεφωνικού ομίλου της Ιταλίας.

Η πρόταση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΜ, Λουίτζι Γκουμπιτόσι, βρίσκεται υπό έντονη πίεση από τη Vivendi που είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους, μετά από δύο προειδοποιήσεις για τα έσοδα της εταιρείες σε διάστημα τριών μηνών.

Η KKR είχε ορίσει μια ενδεικτική τιμή 0,505 του ευρώ για κάθε μετοχή -45,7% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή. 

Το διοικητικό συμβούλιο της TIM, υπό την προεδρία του πρώην αξιωματούχου της Τράπεζας της Ιταλίας Σαλβατόρε Ρόσι, συνεδρίασε για αρκετές ώρες το απόγευμα της Κυριακής, αλλά στη σύντομη δήλωσή της δεν έδωσε καμία ένδειξη για το αν θα δεχθεί την πρόταση. Σημείωσε ότι η KKR έχει χαρακτηρίσει την κίνησή της ως «φιλική» και έχει στόχο να κερδίσει την υποστήριξη της εταιρείας, της οποία το ακαθάριστο χρέος ανέρχεται στα 29 δισ. ευρώ.

Η Vivendi, η οποία πιέζει για αντικατάσταση του CEO, πιστεύει ότι η προσφορά της KKR δεν ανταποκρίνεται στην αξία την TIM, σύμφωνα με ατόμο από το στενό περιβάλλον του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης. Η γαλλική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπή με μεγάλες απώλειες, καθώς το 24% των μετοχών της ΤΙΜ το απέκτησε στην τιμή κατά μέσο όρο του 1,071 ευρώ ανά μετοχή.

Η ιταλική κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης για να ενισχύσει την ευρυζωνική συνδεσιμότητα στην Ιταλία, έχει επίγνωση της ανάγκης να βρεθεί ένας τρόπος να στηρίξει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών και να προστατεύσει τους 42.500 εργαζομένους της, ανέφεραν οι πηγές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News