Business & Finance Σάββατο 20/11/2021, 22:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin Atlantic: Αναζητά χρηματοδότηση 400 εκατ. λιρών από τους μετόχους

Virgin Atlantic: Αναζητά χρηματοδότηση 400 εκατ. λιρών από τους μετόχους

Σε συζητήσεις με τους μετόχους της για εισφορά κεφαλαίων ύψους 400 εκατομμυρίων λιρών βρίσκεται η Virgin Atlantic σύμφωνα με άτομο με γνώση επί του θέματος.

Η χρηματοδότηση θα ενισχύσει τον ισολογισμό της αεροπορικής εταιρείας, η οποία προσβλέπει σε αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Virgin Atlantic, που ελέγχεται από τον ιδρυτή ης Ρίτσαρντ Μπράνσον, είχε προγραμματίσει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου νωρίτερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ωστόσο μετέθεσε τα σχέδιά της για το 2022 θέλοντας να ενισχύσει την κατάστασή της πριν απευθυνθεί στους επενδυτές, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία απέφυγε την κατάρρευση πέρυσι με τη στήριξη ενός πακέτου διάσωσης ύψους 1,2 δισ. λιρών από ιδιώτες και τράπεζες, αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου της αρνήθηκε την πρόσβαση στους κρατικούς πόρους. 

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να προσθέτουν πτήσεις που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Ευρώπη, ωστόσο οι πτήσεις για την Ασία είναι πολύ πιθανό να μην είναι δυνατές πριν από τις αρχές του επόμενου έτους. Οι υπερατλαντικές πτήσεις στις οποίες ειδικεύεται η Virgin Atlantic έχουν μετατραπεί σε μικρότερες διαδρομές στην προσπάθεια ανάκαμψης από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία στις αρχές του περασμένου έτους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News