Business & Finance Σάββατο 20/11/2021, 21:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: «Μερακλήδες» εργαζόμενοι της Amazon διακινούσαν μαριχουάνα

Η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 1.000 κιλά μαριχουάνας πουλήθηκαν μέσω της Amazon

Ινδία: «Μερακλήδες» εργαζόμενοι της Amazon διακινούσαν μαριχουάνα

Κατηγορίες σε ανώτερα στελέχη του παραρτήματος της Amazon στην Ινδία απήγγειλε η αστυνομία της χώρας, καθώς φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα της εταιρείας στο διαδίκτυο για να διακινούν παράνομα μαριχουάνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της πολιτείας Μαντίας Πραντές, στις 14 Νοεμβρίου προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι είχαν μαζί τους 20 κιλά μαριχουάνας και διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα της Amazon στην Ινδία, για να παραγγείλουν και να διακινήσουν ναρκωτικά σε άλλες πολιτείες της Ινδίας, με το πρόσχημα ότι επρόκειτο για φύλλα του φυσικού γλυκαντικού φύλλων στέβια.

Η πολιτειακή αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στους εκτελεστικούς διευθυντές της Amazon απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει του νόμου περί ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, καθώς υπήρξαν διαφορές στις απαντήσεις της εταιρείας στα ερωτήματα που της έθεσαν οι αρχές και στα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δίχως όμως να αποκαλύψει πόσα στελέχη κατηγορούνται.

Η αστυνομία, η οποία είχε καλέσει στο παρελθόν και είχε συζητήσει με στελέχη της Amazon για την υπόθεση, εκτιμά ότι περίπου 1.000 κιλά μαριχουάνας, αξίας περίπου 148.000 δολαρίων πουλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της Amazon.

Η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, ωστόσο έχει δηλώσει ότι διερευνά εάν υπήρξε παράβαση από κάποιον πωλητή της.

Οι αρχές στη Ινδία τα τελευταία χρόνια έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την πάταξη της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Από πέρυσι πολλοί Ινδοί ηθοποιοί και τηλεοπτικοί αστέρες βρίσκονται υπό έλεγχο από τους αξιωματούχους της δίωξης ναρκωτικών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News