Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 21:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Αύξηση 7,3% στις ροές εμβασμάτων το 2021 – Στα 589 δισ.δολάρια

Παγκόσμια Τράπεζα: Αύξηση 7,3% στις ροές εμβασμάτων το 2021 – Στα 589 δισ.δολάρια

Περισσότερο απ΄ό,τι αναμένεται θα αυξηθούν φέτος τα εμβάσματα στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος από πολίτες που εργάζονται στο εξωτερικό, χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη σε ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά και στην αύξηση των εσόδων από το πετρέλαιο στη Ρωσία και στις χώρες του Κόλπου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα εμβάσματα αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,3% φέτος στα 589 δισ.δολάρια, μετά την πτώση 1,7% του 2020 καθώς οι επιπτώσεις από την πανδημία της COVID-19 παρέσυραν την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Ο άμεσος αντίκτυπος της κρίσης στις ροές εμβασμάτων ήταν ιδιαίτερα βαθύς», δήλωσε ο Ντίλιπ Ράτα, εκ των συντακτών της έκθεσης και επικεφαλής της Παγκόσμιας Σύμπραξης Γνώσης για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (KNOMAD).

Οι ροές εμβασμάτων προς την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,3% στα 67 δισ. δολάρια, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική αναμένεται να αυξήσει τις εισροές εμβασμάτων κατά 9,7% στα 62 δισ. δολάρια, ενώ και οι ροές προς την Υποσαχάρια Αφρική αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 6,2%, στα 45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Αντίθετα, στις χώρες της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού προβλέπεται πτώση 4% φέτος στα 131 δισ. δολάρια, αν και εξαιρουμένης της Κίνας, η ετήσια ροή θα αυξηθεί κατά 1,4%. Τα εμβάσματα στη Νότια Ασία θα αυξηθούν περίπου 8% στα 159 δισ. δολάρια το 2021.

Οσον αφορά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, οι ροές εμβασμάτων θα φθάσουν πιθανότατα στο νέο υψηλό των 126 δισ. δολαρίων φέτος με το Μεξικό να απορροφά το 42% της ροής εμβασμάτων στην περιοχή, η οποία εκτιμάται σε 53 δισ. δολάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα εμβάσματα αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,6% το 2022, με τους βασικούς δυνητικούς κινδύνους να επικεντρώνονται στην αναζωπύρωση του COVID-19 και στους συνεπακόλουθους περιορισμούς στην κινητικότητα. Επίσης, τα χαμηλότερα δημοσιονομικά κίνητρα στις ανεπτυγμένες χώρες θα μπορούσαν επίσης να αποδυναμώσουν τις ροές εμβασμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News