Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 16:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εταιρεία αθλητικών ειδών σταματά τις πωλήσεις κανό στη βόρεια Γαλλία

Εταιρεία αθλητικών ειδών σταματά τις πωλήσεις κανό στη βόρεια Γαλλία

Τις πωλήσεις βαρκών και κανό αποφάσισε να σταματήσει η εταιρεία αθλητικών ειδών Decathlon, σε μια προσπάθεια μείωσης των μεταναστευτικών ροών στο Κανάλι της Αγγλίας. 

Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη, οι βάρκες και τα κανό θα αποσυρθούν από όλα τα καταστήματα της βόρειας Γαλλία, και ιδίως στην περιοχή του Καλαί, από όπου καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν παράνομά στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Μόλις την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, συνολικά 1.185 μετανάστες κατάφεραν να διασχίσουν τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας δεκάδες μικρές βάρτες. Την Κυριακή, όμως, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις αγγλικές ακτές. 

Η κυβέρνηση του Λονδίνου έχει επανειλημμένως καλέσει το Παρίσι να πράξει περισσότερα, αποτρέποντας τους μετανάστες να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι. 

«Η αγορά κανό δεν θα είναι πλέον εφικτή, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης» ανακοίνωσε η διοίκηση της Decathlon. 

Οι συνεχείς μεταναστευτικές ροές αποτελούν ένα μόνιμο αγκάθι στις σχέσεις Γαλλίας – Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει επιδεινωθεί έτι περισσότερο μετά την ολοκλήρωση του Brexit.  

Η πόλη του Καλαί βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία, στο στενό της Μάγχης, απέχοντας μόλις 40 χιλιόμετρα από τις αγγελικές ακτές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Πολωνία: Προειδοποιεί για ένοπλη κλιμάκωση της κρίσης στα σύνορα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News