Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 10:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείτε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να παίζει Jenga στο metaverse

Δείτε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να παίζει Jenga στο metaverse

To metaverse είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της Facebook, όπως τονίστηκε και από την μετονομασία της εταιρείας σε Meta. Με ένα βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μας δείχνει πώς θα μπορούμε να πιάνουμε πράγματα και να έχουμε την αίσθηση της αφής στον ψηφιακό κόσμο.  

Ο CEO της Facebook φορά ένα «απτικό γάντι» το οποίο έχει αναπτύξει στο Reality Labs της εταιρείας και επιχειρεί να κάνει διάφορα πράγματα με το χέρι του, όπως να ρίξει τα ζάρια, να παίξει Jenga και σκάκι, να κάνει χειραψία και fist-bump. 

«Το Reality Labs της Meta δουλεύει πάνω στα απτικά γάντια για να δημιουργήσει μία ρεαλιστική αίσθηση αφής στο metaverse. Μία μέρα, θα μπορείτε να νιώθετε την υφή και την πίεση όταν αγγίζετε ψηφιακά αντικείμενα», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ.

Η εταιρεία δουλεύει πάνω στα γάντια αυτά εδώ και επτά χρόνια και ενώ ξεκίνησε το συγκεκριμένο project σαν «moonshot», δηλαδή κάτι που έχει μικρές πιθανότητες να οδηγήσει σε ένα εμπορικό προϊόν, εντούτοις θεωρεί ότι είναι όλο και πιο εφικτό, όσο προχωρά η καινοτομία και η έρευνα.

H Facebook ποντάρει δυναμικά στο metaverse, όπως φάνηκε από την πρόσφατη μετονομασία της σε Meta. Ήδη, από τον Σεπτέμβριο είχε ανακοίνωσε τη διάθεση 50 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία του metaverse, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση της πρόθεσής της να προσλάβει 10.000 άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόχο την κατασκευή ενός ψηφιακού κόσμου όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.

Τι είναι το metaverse

Για όσους δεν είναι  βαθιά μυημένοι στην τεχνολογία, το metaverse μοιάζει εκ πρώτης όψεως με μια βελτιωμένη εκδοχή του Virtual Reality (VR – εικονική πραγματικότητα). Όμως στην πραγματικότητα, είναι πολλά περισσότερα.

Κατ΄ αναλογία, το metaverse θα μπορούσε να είναι για το VR ό,τι είναι τα σημερινά smartphones για τα πρώτα κινητά τηλέφωνα της δεκαετίας του 1980.

Για πολλούς είναι το μέλλον του ίντερνετ, αφού αντί να κάθεται μπροστά από έναν υπολογιστή, στο metaverse, ο χρήστης θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ένα headset για να εισέλθει σε έναν ψηφιακό κόσμο και να συνδεθεί με κάθε λογής ψηφιακά περιβάλλοντα.

Σε αντίθεση με το σημερινό VR, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για το gaming, αυτός ο ψηφιακός κόσμος θα χρησιμοποιείται για τα πάντα: Για τη δουλειά, για παιχνίδια, για συναυλίες, για σινεμά ή απλά για παρέα.

Ο περισσότερος κόσμος φαντάζεται ότι ο καθένας θα έχει ένα τρισδιάστατο avatar του εαυτού του, που θα χρησιμοποιεί στο metaverse. Όμως, όλα αυτά είναι ακόμα στο επίπεδο των ιδεών, έτσι κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς είναι το metaverse.

moneyreview.gr 

Το metaverse είναι το next big thing – Αλλά τι είναι;

Icelandverse: Το viral βίντεο με το οποίο η Ισλανδία τρολάρει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Πόσο θα σας κοστίσει να ακολουθήσετε το νέο χόμπι του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News