Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 09:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αυστραλία επενδύει στην ανάπτυξη της κβαντικής τεχνολογίας

Η Αυστραλία επενδύει στην ανάπτυξη της κβαντικής τεχνολογίας

Ποσό ύψους 73 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ θα δαπανήσει η Αυστραλία για την ανάπτυξη κβαντικής τεχνολογίας, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, καθώς η Καμπέρα προσδιόρισε εννέα τεχνολογικούς τομείς, οι οποίοι εκτιμά ότι είναι κρίσιμοι για τα εθνικά της συμφέροντα.

Η κβαντική τεχνολογία, που στηρίζεται στις βασικές αρχές της φυσικής, είναι ακόμη στα σπάργανα, αλλά προσελκύει επενδυτές που φιλοδοξούν να φέρουν την επανάσταση στη βιομηχανία, από τις υπηρεσίες υγείας και τα οικονομικά μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και την πρόβλεψη του καιρού.

Τους τελευταίους μήνες, η Αυστραλία δεσμεύθηκε να διαθέσει δισεκατομμύρια δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της και τη μείωση της εξάρτησής της από την Κίνα, προωθώντας τη βιομηχανική παραγωγή σε τομείς όπως η εκμετάλλευση φυσικών πόρων και τα πολύτιμα ορυκτά, αλλά και η ανάπτυξη τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος της, η Αυστραλία θα υποστηρίξει εννέα τεχνολογίες, η πρώτη από τις οποίες είναι η κβαντική τεχνολογία. Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων θα διατεθούν για τις εμπορικές χρήσεις της έρευνας στην κβαντική τεχνολογία και τη δημιουργία δεσμών με τις παγκόσμιες αγορές. «Η κβαντική επιστήμη και τεχνολογία έχει τη δυναμική να προκαλέσει επανάσταση σε ένα μεγάλο φάσμα βιομηχανικής δραστηριότητας» δήλωσε ο Μόρισον.

Την είδηση χαιρέτισε ο τομέας Τεχνολογίας της Πληροφορικής στην Αυστραλία. «Η κβαντική τεχνολογία έχει τη δυναμική να γίνει μία βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Βιομηχανίας Τεχνολογιών Πληροφορικής στην Αυστραλία, Ρον Γκάουτσι.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News