Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 18:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

McLaren: Διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς από την Audi – Δεν αποκλείει πιθανή συνεργασία

«Το δημοσίευμα είναι παντελώς ανακριβές»

McLaren: Διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς από την Audi – Δεν αποκλείει πιθανή συνεργασία

Τα σενάρια περί εξαγοράς από την Audi, θυγατρική εταιρεία της Volkswagen, διέψευσε η McLaren Group, η οποία αποτελεί τη δεύτερη παλαιότερη εν ενεργεία ομάδα της Formula 1. 

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της ιστοσελίδας Autocar, στο οποίο αναγραφόταν ότι η Audi απέκτησε τη McLaren, προκειμένου να εισέλθει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Μάλιστα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ενδιαφέρον για τη βρετανική εταιρεία είχε εκφράσει και η επίσης γερμανική BMW.  

«Το δημοσίευμα είναι παντελώς ανακριβές» ανακοίνωσε σήμερα η McLaren, διαψεύδοντας τα σενάρια περί εξαγοράς. Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. 

«Η στρατηγική της McLaren πάντα περιλαμβάνει συζητήσεις και συνεργασίες με εταίρους και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών» τόνισε, χαρακτηριστικά. 

Η εταιρεία πολυτελών οχημάτων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετώπισε σημαντικές οικονομικές αναταράξεις, με αποτέλεσμα να πουλήσει τα ιδιόκτητα γραφεία στο Woking, κοντά στο Λονδίνο. 

Παράλληλα, προσπάθησε -με επιτυχία- να συγκεντρώσει νέα επενδυτικά κεφάλαια, κυρίως από τα πλούσια κρατικά ταμεία του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Χάνει το όριο του 1 τρισ. δολαρίων – Νέες πιέσεις στη μετοχή

Leaseplan στο «MR»: Γιατί οι ιδιώτες στρέφονται στο leasing

Τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε έλλειψη: Οι πολλές πλευρές μιας κρίσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News