ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bank of America: Ξεκίνησε νέο baby boom

H γενιά των millennials μπήκε στην φάση δημιουργίας οικογένειας

Bank of America: Ξεκίνησε νέο baby boom

Μπροστά σε ένα νέο baby boom βρίσκεται ο πλανήτης σύμφωνα με την Bank of America.

Στα πρώτα στάδια της πανδημίας, εν μέσω τεράστιας αβεβαιότητας, lockdowns και πρωτοφανών εικόνων στα νοσοκομεία, η αισθητή μείωση των γεννήσεων ήταν μία από τις τάσεις που τράβηξαν το ενδιαφέρον του Τύπου και των αναλυτών.

Όμως τώρα, η Bank of America διαπιστώνει όχι μόνο ότι το κεφάλαιο αυτό έκλεισε, αλλά και ότι το 2021 θα αποτελέσει την απαρχή ενός νέου baby boom.

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ αποτυπώνουν ήδη ξεκάθαρα την τάση αυτή. Αφότου μειώθηκαν το 2020, οι γεννήσεις αυξήθηκαν κατά 3,3% τον Ιούνιο του 2021 και κατά 2,6% σε διετή βάση (ήταν η πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2017 που ο δείκτης αυτός γύρισε θετικός).

Bank of America: Ξεκίνησε νέο baby boom-1

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις των τεστ εγκυμοσύνης συνεχίζουν να αυξάνονται, έχοντας επιταχυνθεί σημαντικά από τον Μάιο του 2020 και μετά. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιούνιο, οι πωλήσεις τεστ εγκυμοσύνης εμφανίζουν μέση ετήσια αύξηση 13%, έναντι αντίστοιχης αύξησης περίπου 2% που είχε καταγραφεί στο διάστημα 2016-2019.

Bank of America: Ξεκίνησε νέο baby boom-2

Στην έρευνα καταναλωτικών δαπανών της BofA για τον Οκτώβριο, το 22% των ερωτηθέντων απάντησε ότι σκοπεύει να αγοράσει σπίτι/διαμέρισμα τον επόμενο χρόνο και το 11% είπε ότι θα προσπαθήσει να κάνει παιδί.  

Bank of America: Ξεκίνησε νέο baby boom-3

Κατόπιν τούτων, η Bank of America θεωρεί ότι η γενιά των millennials, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 1994, μπήκε στην φάση δημιουργίας οικογένειας και πλέον εγκαινιάζει ένα νέο baby boom, δηλαδή μία περίοδο αυξημένων γεννήσεων.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο, πρόκειται για μία τάση που ευνοεί το λιανεμπόριο και ειδικότερα αλυσίδες discount καταστημάτων όπως οι Walmart και Target αλλά και τους κλάδους των κατασκευών και οικοδομικών υλικών.

Διαβάστε επίσης: 

Η χαμένη γενιά του κορωνοϊού

Λιγότερα μωρά στον κόσμο – Γιατί έχει σημασία

Ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 μέσα σε μία 10ετία 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News