Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 22:45
KINA

JD.com: Στο ρεκόρ των 48,6 δισ.δολαρίων οι πωλήσεις της τη Singles Day

JD.com: Στο ρεκόρ των 48,6 δισ.δολαρίων οι πωλήσεις της τη Singles Day

Σε νέο ρεκόρ, στα 311,4 δισ.γιουάν (48,6 δισ.δολάρια) εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, με βάση στοιχεία έως τις μεσημεριανές ώρες κατά τη σημερινή καταναλωτική φρενίτιδα της Singles Day στην Κίνα.

Παρότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένα, έχουν ξεπεράσει το περυσινό ρεκόρ των 41 δισ.δολαρίων. 

Παρότι η σημερινή Singles Day επισκιάζεται από τις ανησυχίες για την κινεζική οικονομία, τον πληθωρισμό και τα μέτρα καταστολής του Πεκίνου σε μία σειρά από κλάδους του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, πρόκειται για ένα κορυφαίο καταναλωτικό γεγονός εφάμιλλο με τη Valentine’s Day των ΗΠΑ, με τη διαφορά ότι απευθύνεται σε άτομα που ζουν μόνα τους, δίχως ταίρι.

Μάλιστα, έχει επισκιάσει τις αγορές της Black Friday και της Cyber Monday στις ΗΠΑ από πλευράς πωλήσεων. 

Ο ανταγωνιστής της Alibaba δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα. 

Η ημέρα Singles Day καθιερώθηκε από την Alibaba το 2009, όμως τώρα συμμετέχουν όλοι οι όμιλοι λιανικής μέσω Διαδικτύου προσφέροντας προσφορές και εκπτώσεις. 

Παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά αναφέρεται ώς ένα γεγονός διάρκειας 24 ωρών, η Signles Day παρατείνεται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο. 

Για παράδειγμα, η περίοδος προκαταρκτικών προσφορών της JD άρχισε από τις 20 έως 31 Οκτωβρίου, πριν ακόμη γίνει η επίσημη έναρξη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News