Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 14:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Εντολή για αναστολή λειτουργίας των εταιρειών τροφίμων στο λιμάνι Νταλιάν 

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Κίνα ισχυρίζεται ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα ενέχουν κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας

Κίνα: Εντολή για αναστολή λειτουργίας των εταιρειών τροφίμων στο λιμάνι Νταλιάν 

Εντολή προς τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται εισαγόμενα εισαγόμενα κατεψυγμένα τρόφιμα και εκείνα που διατηρούνται σε απλή ψύξη, να αναστείλουν τη λειτουργία τους μετά το νέο ξέσπασμα του του κορωνοϊού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, έδωσε το λιμάνι στην πόλη Νταλιάν της Κίνας

Η πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κίνας ανέφερε περισσότερα από 80 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, με το πρώτο να εντοπίζεται σε εργαζόμενο σε αποθήκη στις 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την κρατική κινεζική εφημερίδα, Global Times, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν το διάταγμα τη περασμένη Δευτέρα. Το λιμάνι του Νταλιάν είναι το κορυφαίο λιμάνι για τις αποστολές θαλασσινών, καθώς και για φρούτα και ορισμένα κρέατα.

Η εντολή αφορά τις εγκαταστάσεις με αποθήκες-ψυγεία τρίτων, τις δεσμευμένες αποθήκες, τις εταιρείες παραγωγής τροφίμων και τις αποθήκες-ψυγεία που χρησιμοποιούνται από τον κλάδο της εστίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες σε τοπικό επίπεδο, την οποία όμως το πρακτορείο Reuters δεν κατάφερε να την επαληθεύσει.

Πέρυσι ο κλάδος των τροφίμων στην πόλη Νταλιάν αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, μετά τις αυστηρές εντολές των κινεζικών υγειονομικών αρχών για τις αποθήκες-ψυγεία, εξαιτίας του κινδύνου εισχώρησης του κορωνοϊού στην Κίνα μέσω των εισαγόμενων τροφίμων, όπως υποστηρίζει το Πεκίνο. 

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Κίνα ισχυρίζεται ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα ενέχουν κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας και οι αρχές απορρίπτουν τα προϊόντα από το εξωτερικό, εάν εντοπιστεί ο ιός στις συσκευασίες. Από τη μεριά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι ούτε τα τρόφιμα ούτε οι συσκευασίες θεωρούνται ως «οδός» εξάπλωσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News