Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 13:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συμβουλή που δίνει στις γυναίκες μια νέα αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος

Η συμβουλή που δίνει στις γυναίκες μια νέα αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος

Η Falguni Nayar είναι από αυτή την εβδομάδα μία από τις λιγοστές αυτοδημιούργητες δισεκατομμυριούχους του κόσμου, καθώς η εταιρεία καλλυντικών που δημιούργησε μπήκε στο χρηματιστήριο, με τη μετοχή να διπλασιάζει την αξία της στο ντεμπούτο της. Τώρα, η Nayar δίνει τη συμβουλή της στις υπόλοιπες γυναίκες και τις καλεί να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

«Οι γυναίκες πρέπει να επιτρέψουν στον προβολέα της ζωής τους να πέσει πάνω στις ίδιες. Ελπίζω ότι περισσότερες γυναίκες σαν εμένα θα τολμήσουν να ονειρευτούν για τους εαυτούς τους», λέει.

Η συμβουλή που δίνει στις γυναίκες μια νέα αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος-1
Η Falguni Nayar. 

Η Nayar είναι επικεφαλής της FSN E-Commerce Ventures Ltd., η οποία άντλησε 720 εκατ. δολάρια μέσω της αρχικής δημόσιας εγγραφής της και είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 96% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης. Αυτό σημαίνει ότι η επιχειρηματίας, που διατηρεί περίπου τις μισές από τις μετοχές της εταιρείας, διαθέτει περιουσία σχεδόν 7 δισ. δολαρίων και είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στην Ινδία.

Η Nayar ίδρυσε την εταιρεία της, η οποία «τρέχει» το σάιτ ηλεκτρονικού εμπορίου Nykaa, το 2012, έπειτα από μία καριέρα στο investment banking, όπου δουλειά της ήταν να καθοδηγεί επιχειρηματίες στη διαδικασία ενός IPO.

Την εποχή εκείνη, οι περισσότερες γυναίκες στην Ινδία αγόραζαν τα καλλυντικά τους από μικρά μαγαζιά στη γειτονιά τους. Η ποικιλία ήταν ελάχιστη και οι δοκιμές ανήκουστες.

Εκείνη είδε μία ευκαιρία και αποφάσισε να δώσει στους πελάτες πρόσβαση σε ακριβά καλλυντικά online, μαζί με tutorials και αξιολογήσεις των προϊόντων.

View this post on Instagram

A post shared by Nykaa (@mynykaa)

Έκτοτε, το Nykaa έγινε ο κορυφαίος λιανέμπορος καλλυντικών στην Ινδία, καθώς χρησιμοποιεί λαμπερές ηθοποιούς του Bollywood και διασημότητες για τα βίντεο στο σάιτ, ενώ έχει ανοίξει και 70 φυσικά καταστήματα.

Η Nayar βλέπει μεγάλες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Σε μία χώρα 1,3 δισ. ατόμων, οι άνδρες μόλις τώρα αρχίζουν να ενδιαφέρονται και να ξοδεύουν για καλλυντικά.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Έλυσε ένα πρόβλημα που έχουν όλες οι γυναίκες και έγινε δισεκατομμυριούχος

Maye Musk: Η γυναίκα που γέννησε τον σύγχρονο Μίδα

Καριέρα και οικογένεια: Πώς τα καταφέρνει η γυναίκα που διαχειρίζεται 1 τρισ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News