Business & Finance Τετάρτη 10/11/2021, 19:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Daimler: Αποεπενδύει τη Renault – Πουλάει 9,2 εκατ. μετοχές

Daimler: Αποεπενδύει τη Renault – Πουλάει 9,2 εκατ. μετοχές

Την πρόθεσή της να ρευστοποιήσει το σύνολο των μετοχών που διαθέτει στη Renault, οι οποίες υπολογίζονται σε 316 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε η Daimler. 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσιάζοντας το σχέδιο αποεπένδυσης, δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει την προσφορά των 9,2 εκατ. μετοχών προς τους θεσμικούς επενδυτές από σήμερα. 

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι Daimler και Renault θα συνεχίσουν τη συνεργασία σε επίπεδο βιομηχανίας και τεχνογνωσίας. 

Τον Μάιο είχε προηγηθεί η απόφαση της Nissan Motor να ξεφορτωθεί τις μετοχές που διατηρούσε στην Daimler έναντι 1,15 δισ. ευρώ. 

Σε αντίστοιχη κίνηση είχε προβεί τον Μάρτιο και η Renault, εταίρος της Nissan, πουλώντας μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αξίας 1,14 δισ. ευρώ. 

Στόχος και των δύο εταιρειών ήταν η αποκατάσταση της κερδοφορίας και η ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία έχουν πληγεί σημαντικά αφενός από τη σύλληψη του Κάρλος Γκοσν, επί πολλά χρόνια «αφεντικού» της Nissan, αφετέρου από την πανδημία του κορωνοϊού.  

Υπενθυμίζεται ότι Renault, Nissan και Mitsubishi έχουν σχηματίσει μια εταιρική κοινοπραξία, η οποία πουλάει σχεδόν 1 στα 9 αυτοκίνητα παγκοσμίως.  

Η κοινοπραξία, μεταξύ άλλων, είχε στενή συνεργασία με τη Daimler, με αποτέλεσμα Renault και Nissan να έχουν ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών στη γερμανική εταιρεία, η οποία από την πλευρά της είχε 9,2 εκατ. μετοχές της Renault. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Rolls – Royce: Προχωρά στη δημιουργία μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων

Volkswagen: Με νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα «απαντήσει» στην Τesla

Όταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο Ι.Χ. είναι… μισοάδειο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News