Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 19:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BioNTech: 2,5 δισ. δόσεις μέχρι το τέλος του έτους – Το πρώτο φαρμακευτικό προϊόν σε πωλήσεις

BioNTech: 2,5 δισ. δόσεις μέχρι το τέλος του έτους – Το πρώτο φαρμακευτικό προϊόν σε πωλήσεις

Περισσότερο από αισιόδοξη είναι η εικόνα που παρουσίασε η γερμανική BioNTech στα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, ιδίως χάρη στον τομέα ανάπτυξης εμβολίων. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα πως αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για το τελευταίο τρίμηνο του έτους όσον αφορά τις πωλήσεις του εμβολίου για την Covid-19.

Τώρα η εταιρεία αναμένει πως τα έσοδά της από τον εν λόγω τομέα θα αγγίξουν τουλάχιστον τα 17 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η BioNTech έχει ήδη συμβληθεί για τη διοχέτευση 2,5 δισ. δόσεων μέχρι το τέλος του έτους. Συνολικά, πρόκειται να κατασκευάσει 3 δισ. δόσεις μέχρι το τέλος του 2021.

Ορόσημα

Το εμβόλιο της BioNTech, το οποίο έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με την Pfizer, έχει ήδη κατακτήσει ιστορικά την πρώτη θέση ανάμεσα στα φαρμακευτικά προϊόντα παντός είδους όσον αφορά τις πωλήσεις. Εκτός αυτού, άνοιξε και ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας στον φαρμακευτικό κλάδο γενικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της BioNTech, η εταιρεία διοχέτευσε τουλάχιστον 2 δισ. δόσεις σε 149 χώρες και περιφέρειες, ενώ ενίσχυσε και την πρόσβαση σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Εκτός αυτού, παρουσίασε θετικά αποτελέσματα σε κλινικές έρευνες επτά διαφορετικών ογκολογικών προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών, η Pfizer είχε ανακοινώσει εξίσου αισιόδοξα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, με την εταιρεία να σημειώνει άλμα στα 14.583 εκατ. δολάρια το γ’ τρίμηνο του έτους μόνο στον τομέα ανάπτυξης εμβολίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Pfizer: Άλμα στα έσοδα το γ’ τρίμηνο – Το μήνυμα του Α. Μπουρλά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News