Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 18:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμ Κουκ (Apple): Ναι, έχω και εγώ cryptos

«Δεν δίνω επενδυτική συμβουλή, σε καμία περίπτωση»

Tim Cook on the Future of the Internet, Crypto, Mental Health and More | DealBook Online Summit
tim-koyk-apple-nai-echo-kai-ego-cryptos-55105

«Ναι, έχω και εγώ» ήταν η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, στο ερώτημα αν έχει αγοράσει κάποιο κρυπτονόμισμα. 

«Είναι λογικό να έχω και εγώ, στο πλαίσιο ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου» τόνισε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο συνέδριο DealBook 

Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αυτή η δήλωση δεν αποτελεί συμβουλή. «Δεν δίνω επενδυτική συμβουλή, σε καμία περίπτωση».

«Είχα ένα ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα για λίγο και έκανα μια έρευνα για το θέμα» έσπευσε να προσθέσει ο Κουκ, διευκρινίζοντας ότι το ενδιαφέρον είναι απολύτως προσωπικό και δεν συνδέεται με την Apple. 

Μάλιστα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η τεχνολογική εταιρεία να προχωρήσει στην απόκτηση ψηφιακών νομισμάτων. 

Οι αποκαλύψεις του Κουκ επήλθαν σε μία ημέρα, κατά την οποία τόσο το Bitcoin όσο και το Ether κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, συνεχίζοντας το ράλι των τελευταίων εβδομάδων. 

Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει ουδεμία έκθεση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, αν και επιτρέπει τα ψηφιακά πορτοφόλια cryptos στο App Store των iPhones. 

Ρεκόρ για τα cryptos

Σήμερα, οι τιμές των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, των Bitcoin και Ethereum, κατέγραψαν νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ (δεύτερο διαδοχικό για το ether).

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του Bitcoin έσπασε άλλο ένα φράγμα – ορόσημο, αυτό των 68.000 δολαρίων, με την τιμή του να αγγίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας τα 68.444 δολάρια.

Από την άλλη, για το Ethereum επίσης η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο, καθώς η τιμή του έσπασε και τη ζώνη των 4.800 δολαρίων, ανερχόμενη έως τα 4.838,28 δολάρια.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει έντονο για τα κρυπτονομίσματα, η αγορά των οποίων τη Δευτέρα ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Άλλος ένας κροίσος του crypto: Πώς πήρε σύνταξη στα 35 του με το shiba inu