Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 14:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπάει στα τρία η General Electric – Ράλι 12% για τη μετοχή

Τρεις νέες εταιρείες για τον αμερικανικό κολοσσό

Σπάει στα τρία η General Electric – Ράλι 12% για τη μετοχή

Στα τρία «σπάει» η ιστορική General Electric, η οποία ετοιμάζεται να χωριστεί σε τρεις διαφορετικές και ευδιάκριτες εταιρείες, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του αμερικανικού κολοσσού. 

Οι νέοι βραχίονες θα αφορούν τους κλάδους των αερομεταφορών, της ιατρικής περίθαλψης και της ενέργειας. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, η απόσχιση του τομέα της περίθαλψης θα γίνει έως τις αρχές του 2023 και η απόσχιση του τομέα της ενέργειας έως τις αρχές του 2024. 

Το φιλόδοξο project ήδη φαίνεται ότι έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των επενδυτών, καθώς η μετοχή της εταιρείας στην προ-αγορά της Wall Street ενισχύεται κατά τουλάχιστον 12%. 

«Με τη δημιουργία τριών βιομηχανιών – εισηγμένων εταιρειών θα έχουμε μεγαλύτερο όφελος, μεγαλύτερη εστίαση και καλύτερη στρατηγική ευελιξία, ώστε να πετύχουμε μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη με αξία για τους πελάτες, τους επενδυτές και τους υπαλλήλους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Lawrence Culp.

Η επωνυμία GE θα διατηρηθεί μόνο για την εταιρεία των αερομεταφορών, με τον κ. Culp να παραμένει στο «τιμόνι» της. 

Η General Electric ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Τόμας Έντισον και μέσω μιας σειράς μετασχηματισμών, κατάφερε να ηγηθεί των αγορών σε ηλεκτρικές συσκευές, κινητήρες αεροσκαφών και τουρμπίνες ενέργειας. 

Για πολλά χρόνια δε, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε επίπεδο αγοραστικής αξίας. Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια η πορεία της είναι πτωτική, λόγω κυρίως του υψηλού εταιρικού χρέους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το κόστος παραγωγής ενός Ι.Χ. είναι υψηλότερο από ποτέ

Η μόλις τρίτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News