Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 10:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Θετικές οι προοπτικές της οικονομίας – Παροδικός ο πληθωρισμός

Στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε συζήτηση αναφορικά με το ψηφιακό ευρώ

Λαγκάρντ: Θετικές οι προοπτικές της οικονομίας – Παροδικός ο πληθωρισμός

Οι θετικές προοπτικές της οικονομίας και οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές οι οποίες είναι απαραίτητες για να τη στηρίξουν, ήταν ένα από θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε επίσης ότι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπήρξε η βεβαιότητα ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού είναι ένα φαινόμενο παροδικό.

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε συζήτηση αναφορικά με το ψηφιακό ευρώ και τους στόχους που πρέπει να τεθούν για την υιοθέτησή του.  

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup συζητήσαμε τις θετικές οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης με τις νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές να στηρίζουν την ισχυρή ανάκαμψη. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τρέχων υψηλότερος πληθωρισμός είναι παροδικός. Ανταλλάξαμε απόψεις και για τους στόχους του ψηφιακού ευρώ», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ.

Σε ξεχωριστό «τιτίβισμα», η Γαλλίδα οικονομολόγος έγραψε ότι είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης, Γκερνό Μπλούμελ, με τον οποίο συζήτησαν κάποια θέματα τεχνικής φύσης σε σχέση με τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ.

Ντόναχιου: Η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζεται

«Παρά τις προκλήσεις η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζεται», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Η Eυρωζώνη έχει καλή δυναμική ανάκαμψης, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολίων καθώς και την έγκαιρη και αποτελεσματική πολιτική μας απάντηση», τόνισε ο Π. Ντόναχιου, επισημαίνοντας ότι για τρία συνεχόμενα τρίμηνα η ανάπτυξη στην ευρωζώνη έχει επιστρέψει σε επίπεδα πριν την πανδημία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο, ότι η πανδημία παραμένει πρόκληση για τα συστήματα υγείας, καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σημείωσε, επίσης, ότι ο πληθωρισμός , λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια είναι λίγο πιο «επίμονος» από ό,τι αναμενόταν, αλλά αναμένεται χαλάρωση εντός του 2022.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: Eurogroup: Παρά τις προκλήσεις η ανάκαμψη συνεχίζεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News