Business & Finance Σάββατο 6/11/2021, 09:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζεφ Μπέζος: Πώς έβγαλε 3,3 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Τζεφ Μπέζος: Πώς έβγαλε 3,3 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

Περισσότερα από 3,3 δισ. δολάρια κατάφερε να βγάλει μέσα σε μία εβδομάδα ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος προχώρησε στην πώληση ενός μεριδίου μετοχών της Amazon. 

Ο δεύτερος πλουσιότερoς άνθρωπος του πλανήτη, συγκεκριμένα, αποφάσισε να διαθέσει προς πώληση 391.550 μετοχές, αποκομίζοντας κέρδος 3,3 δισ. δολαρίων. 

Μάλιστα, από τις αρχές του 2021, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχους έχει προβεί στην πώληση μετοχών της Amazon, αξίας 9,9 δισ. δολαρίων. 

Η περιουσία του Μπέζος ξεπερνάει αυτή την στιγμή τα 202,4 δισ. δολάρια, με τις παραπάνω κινήσεις να αποδίδονται στην προσπάθειά του να στηρίξει χρηματοδοτικά την Blue Origin, τη διαστημική του εταιρεία. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, στόχος των ρευστοποιήσεις των μετοχών της Amazon, στην οποία ελέγχει πλέον το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, είναι και η χρηματοδότηση των πρόσφατων φιλανθρωπικών του δράσεων για το κλίμα (Bezos Earth Fund). 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέζος παραιτήθηκε στις 5 Ιουλίου από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Amazon, παραδίδοντας τα ηνία του κολοσσού στον Andy Jassy.  

Από τότε, βέβαια, η περιουσία του έχει αυξηθεί έτι περισσότερο (κατά περίπου 180 δισ. δολάρια), χάρη στην αύξηση της τιμής των μετοχών που διατηρεί στην Amazon. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Έληξε ο πόλεμος για το συμβόλαιο της NASA – Ο Μπέζος έχασε από τον Μασκ στα δικαστήρια

Τζεφ Μπέζος: Γιατί ο Τομ Χανκς απέρριψε την πρότασή του να πάει στο διάστημα

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News