Business & Finance Παρασκευή 5/11/2021, 11:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BMW: Μειώνει τις ώρες εργασίας στο εργοστάσιό της στην Ανατολική Γερμανία

Παρόμοια κίνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο η Volkswagen

BMW: Μειώνει τις ώρες εργασίας στο εργοστάσιό της στην Ανατολική Γερμανία

Τη μειώση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από τις 38 ώρες στις 35, στο εργοστάσιό της στην Ανατολική Γερμανία, όπως συμβαίνει και στις αντίστοιχες μονάδες στα δυτικά της χώρας, ανακοίνωσε η BMW. Μία κίνηση που χαιρετίσθηκε θερμά από τα εργατικά σωματεία, η οποία θεωρήθηκε ως ισότητα μεταξύ των εργαζομένων, τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της Γερμανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, οι μισθοί και οι ώρες εργασίας παραμένουν σε διαφορετικά επίπεδα μεταξύ της δυτικής και της ανατολικής Γερμανίας, με τους εργαζόμενους στα ανατολικά της χώρας, να εξακολουθούν να εργάζονται ελαφρώς περισσότερες ώρες για λιγότερα χρήματα, σε σχέση με εκείνους στην πρώην Δυτική Γερμανία.

Σήμερα Παρασκευή, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύθηκε να μειώσει το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας στο εργοστάσιό της στη Λειψία, στην πρώην Ανατολική Γερμανία, στις 35 ώρες κλιμακωτά σε τρία στάδια έως το 2026, ενώ θα προσλάβει επιπλέον 300 εργαζόμενους προκειμένου να καλύψει την έλλειψη στις ώρες.

«Περισσότερα από 30 χρόνια μετά την πτώση του τείχους, οι εργαζόμενοι στη BMW δεν χρειάζεται τελικά να εργάζονται τρεις περισσότερες ώρες από τους συναδέλφους τους στη Δύση», δήλωσε ο επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων, Μάνφερντ Σχοχ.  

Παρόμοια κίνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο, η Volkswagen, εφαρμόζοντας το εβδομαδιαίο 35ωρο στα εργοστάσιά της στην Ανατολική Γερμανία, ούτως ώστε να είναι ευθυγραμμισμένο με τις ώρες εργασίας στη Δυτική Γερμανία.

Ωστόσο, δεν προσέλαβε επιπλέον εργαζομένους, αντίθετα αναμένει ότι τα εργοστάσια της Ανατολικής Γερμανίας θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γιατί απειλείται το εργοστάσιο που έχει το μέγεθος του… Μονακό

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News