Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 10:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιος τουρισμός: Η «μαύρη τρύπα» των 255 δισ. δολαρίων που δεν κλείνει 

Παγκόσμιος τουρισμός: Η «μαύρη τρύπα» των 255 δισ. δολαρίων που δεν κλείνει 

Ο παγκόσμιος τουρισμός καταγράφει χαμένα έσοδα σε ετήσια βάση της τάξεως των 255 δισ. δολαρίων, από μία και μόνο χώρα. Αυτή δεν είναι άλλη από την Κίνα, καθώς η απαγόρευση των ταξιδιών στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν στερήσει από τον παγκόσμιο τουρισμό τα έσοδα των Κινέζων, μια κατηγορία τουριστών που κατά γενική παραδοχή ξοδεύουν αρκετά στα ταξίδια τους. 

Αυτή η «μαύρη τρύπα» στα παγκόσμια τουριστικά έσοδα, κατά πώς φαίνεται, δύσκολα θα κλείσει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, καθώς στην ασιατική χώρα επικρατεί αναβρασμός από τη νέα έξαρση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού κι ενώ απομένουν λιγότερο από 100 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. 

Σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Υπηρεσία Μετανάστευσης (NIA) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι η οδηγία της προς του πολίτες παραμένει να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό για λόγους που δεν θεωρούνται επείγοντες ή σημαντικοί. 

Οι έλεγχοι στις πτήσεις, στα πλοία καθώς και στα φορτία στα χερσαία λιμάνια θα εφαρμόζονται αυστηρά, ανέφερε η αρχή μετανάστευσης.

Η NIA προσέθεσε επίσης, ότι θα προσαρμόζει τα μέτρα για τους αλλοδαπούς που φτάνουν στην Κίνα αναλόγως με την πορεία της πανδημίας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ενώ ορισμένες χώρες έχουν αποσύρει την υποχρεωτική καραντίνα για τους εμβολιασμένους εισερχόμενους ταξιδιώτες, η Κίνα εξακολουθεί να επιμένει ότι οι ταξιδιώτες θα τίθενται σε καραντίνα, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Η κινεζική αρχή ξεκαθάρισε επίσης, ότι οι αυστηροί περιορισμοί για την πανδημία θα παραμείνουν σε εφαρμογή για εκείνους που συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εντός και εκτός Κίνας.

Το Πεκίνο προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα εμφανιστούν κρούσματα στους αφιχθέντες από το εξωτερικό για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, που επικαλείται τον Χουνάνγκ Τσουν, αξιωματούχο της οργανωτικής επιτροπής του Πεκίνου για την εκδήλωση.

Οι αρχές θέλουν να αποφύγουν τυχόν αστοχίες στα τεστ κατά τη διάρκεια των Αγώνων και προτίθενται να διακόψουν ακόμη την ίδια τη διοργάνωση σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση της δημόσιας υγείας.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν καταστεί πιο αυστηρά στο Πεκίνο, ενόψει της μεγάλης συνόδου των ανώτερων μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος την επόμενη εβδομάδα.

Πάνω από 700 τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις με επιβεβαιωμένα συμπτώματα έχουν αναφερθεί στην Κίνα από τα μέσα Οκτωβρίου σε 19 περιοχές, με τη γεωγραφική εξάπλωση των κρουσμάτων να έχει πυροδοτήσει ένα κύμα πανικού στις τουριστικές επιχειρήσεις τουρισμού και αναψυχής, καθώς το Πεκίνο εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής στο θέμα της πανδημίας.

Κινέζοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πολλά κρούσματα στις βορειοδυτικές περιοχές της Κίνας και σε ένα ξεχωριστό σύμπλεγμα στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, είναι εισαγόμενα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Ποιες χώρες οδήγησαν την κούρσα

Πόσο κοστίζει ο γύρος του κόσμου σε 274 ημέρες;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News