Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 20:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έληξε ο πόλεμος για το συμβόλαιο της NASA – Ο Μπέζος έχασε από τον Μασκ στα δικαστήρια

Έληξε ο πόλεμος για το συμβόλαιο της NASA – Ο Μπέζος έχασε από τον Μασκ στα δικαστήρια

Εναντίον της εταιρείας του Τζεφ μπέζος, Blue Origin, απεφάνθη το αρμόδιο αμερικανικό δικαστήριο σχετικά με το κυβερνητικό συμβόλαιο που κέρδισε από τη NASA η SpaceX του Έλον Μάσκ για την ανάπτυξη τεχνολογίας σχετικά με την προσελήνωση.

Η δικαστική διαμάχη διήρκεσε περίπου ένα μήνα και ξεκίνησε με την αμφισβήτηση από την πλευρά της Blue Origin σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, την οποία ακολούθησε η Nasa ανακηρύσσοντας νικήτρια την SpaceX.

Η εν λόγω δικαστική διαμάχη ενέτεινε περαιτέρω τη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες ανταγωνίζονται ευθέως στον πολλά υποσχόμενο τομέα του διαστημικού τουρισμού.

«Δεν ήταν η απόφαση που θέλουμε, αλλά σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου και ευχόμαστε απόλυτη επιτυχία για το συμβόλαιο στη NASA και την SpaceX», ανήρτησε ο Τζεφ Μπέζος στον προσωπικό του λογαριασμό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη των δικαστικών διαδικασιών το συμβόλαιο της SpaceX αξίας 2,9 δισ. δολαρίων «πάγωσε» προσωρινά.

H εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδίκασης οι δύο δισεκατομμυριούχοι έστελναν ειρωνίες ο ένας προς τον άλλο μέσω twitter, δείχνοντας πως ο ανταγωνισμός έχει μετατραπεί και σε προσωπική κόντρα. Μάλιστα, όταν ο Elon Musk ξεπέρασε πρόσφατα τον Jeff Bezos και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης είχε πει στο Forbes: «Στέλνω ένα γιγαντιαίο άγαλμα με το ψηφίο ‘2’ στον Jeffrey B., μαζί με ένα ασημένιο μετάλλιο». 

Tον Απρίλιο, η SpaceX είχε κερδίσει ακόμη ένα συμβόλαιο με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, με αντικείμενο την κατασκευή καινούριου διαστημοπλοίου έως το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μπέζος προς NASA: Προσφέρει δισεκατομμύρια με χαλαρούς όρους έναντι οχήματος προσσελήνωσης

Ο «πόλεμος» μόλις ξεκίνησε: Ο Μπέζος στρέφεται νομικά εναντίον της NASA και του Μασκ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News