Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ο χειρότερος Οκτώβριος από το 1991 για τις πωλήσεις αυτοκινήτων 

Βρετανία: Ο χειρότερος Οκτώβριος από το 1991 για τις πωλήσεις αυτοκινήτων 

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο «κατρακύλησαν» στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991 για τον συγκεκριμένο μήνα στη Βρετανία, καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 25% εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων οχημάτων στις εκθέσεις. Μια συνθήκη που έχει δημιουργηθεί από μια άλλη έλλειψη, αυτή των ημιαγωγών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT), τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν συνολικά 106.265 νέες ταξινομήσεις. 

Η SMMT, εκτιμάει ότι οι πωλήσεις για το σύνολο του 2021 θα φθάσουν στις 1,66 εκατ. mονάδες, μόλις 1,9% υψηλότερα από τις πωλήσεις το 2020, σε μια χρονιά που οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας είχαν ακινητοποιήσει σχεδόν τα πάντα. 

Η έλλειψη των ημιαγωγών έχει εξαναγκάσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να περιορίσουν την παραγωγή τους, ενώ έχει επιμηκύνει τους χρόνους παράδοσης στους εμπόρους, στη μετά την πανδημία εποχή. 

«Η επίδοση του Οκτωβρίου αντανακλά τις προκλήσεις από τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να έχει επιδοθεί σε μία μάχη με την έλλειψη σε ημιαγωγούς, αλλά από τις οικονομικές αναταράξεις που προκαλούνται από την επιτάχυνση του πληθωρισμού, τις αυξήσεις στη φορολόγηση και την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT, Μάικ Χάουες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο χειρότερος Σεπτέμβριος σε 23 χρόνια για τις πωλήσεις αυτοκινήτων

Βρετανία: Ο χειρότερος Σεπτέμβριος σε σχεδόν 30 χρόνια για την παραγωγή αυτοκινήτων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News