Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 12:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο άνθρωπος που έχει ξαφρίσει τους πλούσιους celebrities

Ποια τα διάσημα «θύματά» του

Ο άνθρωπος που έχει ξαφρίσει τους πλούσιους celebrities

Ένα πανευρωπαϊκό ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να αναζητάει έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για μερικές από τις μεγαλύτερες ληστείες στη νομική ιστορία της Αγγλίας -και όχι μόνο. 

Ο λόγος για τον Alfredo Lindley, ο οποίος έχει καταφέρει να «ξαφρίσει» τα πολυτελή σπίτια αρκετών celebrities, αθλητών και γνωστών προσωπικοτήτων. 

Alfredo Lindley
*Από την αστυνομία του Μιλάνου

Ανάμεσα στα «θύματα» συγκαταλέγεται η κόρη του πρώην επικεφαλής της Formula 1, Tamara Ecclestone, ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Φρανκ Λάμπαρντ, καθώς και ο αποθανών ιδιοκτήτης της Λέστερ, Vichai Srivaddhanaprabha. 

Εκτιμάται ότι μέσα στις πρώτες 13 ημέρες του Δεκεμβρίου του 2019, είχε καταφέρει να κλέψει αντικείμενα και χρηματικά ποσά, ύψους περισσότερων των 26 εκατ. λιρών. 

Μόνο η ληστεία στο σπίτι της Ecclestone θεωρείται η μεγαλύτερη όλων των εποχών στην Αγγλία.  

Πέραν των διαρρήξεων στην Αγγλία, ο «διάσημος» κακοποιός έχει πλούσιο βιογραφικό και στην Ιταλία, όπου κατηγορείται για τη ληστεία στο σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή Πατρίκ Βιερά, το 2009. 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο Lindley σήμερα φέρεται να βρίσκεται στην περιοχή του Βελιγραδίου, στη Σερβία. 

Ο 40χρονος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Περού,  εκτιμάται ότι δραστηριοποιείται στο έγκλημα από το 1995, έχοντας «εμπειρία» τουλάχιστον 25 ετών. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να ξεγλιστρά από τις διωκτικές αρχές χρησιμοποιεί μια σειρά διαφορετικών ονομάτων, όπως Daniel Vukovic, Ljubomir Romanov και Ljubomir Radosavlejic. 

Πρόκειται για ονόματα, τα οποία έχουν εμφανιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Σαράγεβο, το Μιλάνο, το Ζάγκρεμπ κ.α. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News