Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 21:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Boeing: Ξεκινά δίκτυο για δορυφορικό Ίντερνετ

Boeing: Ξεκινά δίκτυο για δορυφορικό Ίντερνετ

Στον κλάδο του δορυφoρικού ίντερνετ εισέρχεται και επίσημα η Boeing, καθώς έλαβε σχετική έγκριση από την αμερικανική αρχή τηλεπικοινωνιών (FCC). Τα σχέδια της Boeing περιλαμβάνουν την αποστολή στο διάστημα και τη λειτουργία 147 δορυφόρων, οι οποίοι θα παρέχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες Ίντερνετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Boeing είχε υποβάλει ξανά αίτηση το 2017 για ανέγερση δικτύου δορυφόρων κατά κύριο λόγο χαμηλής τροχιάς. Η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ είχε απορρίψει το αίτημα.

H εταιρεία απέβλεπε στην παροχή broadband Ίντερνετ και άλλες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών σε καταναλωτές, κρατικές οντότητες και επαγγελματίες στις ΗΠΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων.

Το 2019, η εταιρεία διαστήματος του Έλον Μάσκ, η SpaceX, άσκησε πίεση στην FCC να απορρίψει το εν λόγω αίτημα, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο της Boeing αποτελούσε κίνδυνο παρέμβασης σε άλλα συστήματα. Σε κάθε περίπτωση, η SpeceX ζητούσε από την FCC να θέσει όρους, ώστε να διασφαλίσει ότι οι λειτουργίες της Boeing δεν θα έβλαπταν τις υπηρεσίες άλλων παρόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FCC ενέκρινε το σχέδιο της SpaceX για αποστολή δορυφόρων της Starlink σε χαμηλή τροχιά. Η εταιρεία προσβλέπει στη δημιουργία δικτύου broadband Ίντερνετ μέσω δικτύου 2.824 δορυφόρων. H FCC είχε προειδοποιήσει την SpaceX ότι ενδέχεται να υπάρξουν παρεμβάσεις στο δίκτυό της από τους δορυφόρους του προγράμματος Kuiper, της Amazon.

Η Amazon με τη σειρά της ανακοίνωσε πως υπέβαλε το σχετικό αίτημα στην FCC πριν από δύο ημέρες και δήλωσε ότι δύο πρωτότυποι δορυφόροι θα αποσταλούν μέχρι το τέλος του 2022.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Amazon: Στο τέλος του 2022 οι δύο πρώτοι δορυφόροι για Ίντερνετ

Στην τελική ευθεία για το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News