Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 21:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kύπρος: Μπήκε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης – Στο 3,6% η ανεργία

Kύπρος: Μπήκε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης – Στο 3,6% η ανεργία

Μείωση στο 3,6% παρουσίασε το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο το Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με 9,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2020, συνεχίζοντας έτσι τη σημαντική πτωτική πορεία που άρχισε από τον Ιούλιο του 2021, αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, με βάση τα στοιχεία της Eurostat. 

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο τρίτος διαδοχικά μήνας που η Κύπρος καταγράφει ποσοστό ανεργίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό πλήρους απασχόλησης.

Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο χαμηλά ανάμεσα στα κράτη μέλη, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης ανήλθε στο 7,4% το Σεπτέμβριο του 2021, σε σύγκριση με 8,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θετικών οικονομικών προοπτικών, μέσω της μεγάλης βελτίωσης που επιτεύχθηκε στην αγορά εργασίας. Αναμένεται ότι η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία και κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2021 και αυτό επιβεβαιώνει ότι τα έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν αποτελεσματικά, συγκρατώντας την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News