Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 11:03
BUSINESS & FINANCE

Citigroup προς τους υπαλλήλους της: Εμβόλιο ή απόλυση

Citigroup προς τους υπαλλήλους της: Εμβόλιο ή απόλυση

Εάν θέλουν να κρατήσουν τις δουλειές τους, είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν, είπε στους εργαζόμενούς της στις ΗΠΑ η Citigroup.

Σε post της στο LinkedIn, η  επικεφαλής ανθρωπίνου δυναμικού της τράπεζας, Sara Wechter, επικαλέστηκε εν μέρει την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν  να κάνει το εμβόλιο υποχρεωτικό για τους προμηθευτές του ομοσπονδιακού κράτους, λέγοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί «μεγάλο και σημαντικό πελάτη» της Citigroup.

«Έχουμε μία υποχρέωση να συμμορφωθούμε με το εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος», σημείωσε. Το σχετικό διάταγμα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους των προμηθευτών του αμερικανικού κράτους, χωρίς να δίνει το «παραθυράκι» των τακτικών τεστ. Η κυβέρνηση έχει δώσει διορία έως τις 8 Δεκεμβρίου στις εταιρείες-προμηθευτές της για να συμμορφωθούν.

Η Citi ζητά από τους υπαλλήλους της να καταθέσουν το αποδεικτικό του εμβολιασμού τους έως τις 8 Δεκεμβρίου, προσφέροντας μάλιστα και 200 δολάρια σε όποιον το κάνει.

Όσοι δεν έχουν καταθέσει το πιστοποιητικό έως τις 14 Ιανουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με απόλυση, αν και η τράπεζα δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν πριν να απολυθούν.

Η τράπεζα θα εξετάσει τυχόν εξαιρέσεις για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους κατά περίπτωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News