Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 18:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μοναδική γκαρσονιέρα των 1.000 δολαρίων μηνιαίως

Ένα σπίτι γεμάτο κολάζ

Η μοναδική γκαρσονιέρα των 1.000 δολαρίων μηνιαίως

Η γκαρσονιέρα της Lori Mooney στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης δεν είναι ίδια με καμία άλλη. Κι αυτό, διότι μοιάζει σαν ένα κολάζ από σελίδες περιοδικών.  

Η 40χρονη γυναίκα έχει καλύψει κάθε επιφάνεια του χώρου -από την κουζίνα έως τα ράφια και τα παράθυρα- με φύλλα από περιοδικά. Στην κυριολεξία, με χιλιάδες φύλλα. 

Η ίδια πληρώνει ως ενοίκιο 1.000 δολάρια ανά μήνα, ένα ποσό αρκετά χαμηλότερο με τον μέσο όρο των γκαρσονιέρων στο Μπρονξ (1.750) ή το Μαχνάταν (3.000). 

Η μοναδική γκαρσονιέρα των 1.000 δολαρίων μηνιαίως-1

Η Lori είχε μανία με τα κολάζ από την παιδική της ηλικίας. Μάλιστα, είχε ξεκινήσει να διακοσμεί με τον ίδιο τρόπο και το δωμάτιο στο πατρικό της σπίτι.  

Όταν το 2012 αποφάσισε να ζήσει μόνη, τότε έφερε όλα τα κολάζ που είχε συγκεντρώσει. «Ήθελα πάντα ο χώρος μου να αντανακλά τα ενδιαφέροντά μου» δηλώνει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC. 

«Λατρεύω την τέχνη και τα κολάζ, αγαπώ την τηλεόραση, μου αρέσουν τα projects» συνεχίζει, στο ίδιο μήκος κύματος.

Μερικοί τοίχοι του σπιτιού έχουν κοινή θεματική, παρά την ποικιλομορφία των εικόνων. Για παράδειγμα, στο μπάνιο συνυπάρχουν φωτογραφίες αποκλειστικά από εμβληματικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σκηνές, οι οποίες έχουν γυριστεί στο… μπάνιο. 

Στο πάτωμα της κουζίνας, παράλληλα, υπάρχουν φωτογραφίες από φαγητά και αντικείμενα κουζίνας. Πάντως, η ίδια δεν αγαπάει τόσο πολύ τη μαγειρική, όπως παραδέχεται. 

Η μοναδική γκαρσονιέρα των 1.000 δολαρίων μηνιαίως-2

*Οι φωτογραφίες είναι του CNBC και της φωτογράφου Beatriz Bajuelos

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News