Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 16:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαρκ Μόμπιους: Τα cryptos δεν είναι επένδυση, είναι θρησκεία

«Ο κόσμος δεν πρέπει να κοιτάζει αυτά τα κρυπτονομίσματα ως μέσο επενδύσεων. Είναι ένα μέσο κερδοσκοπίας και διασκέδασης»

Μαρκ Μόμπιους: Τα cryptos δεν είναι επένδυση, είναι θρησκεία

Τα κρυπτονομίσματα «δεν είναι επένδυση, είναι θρησκεία», δήλωσε ο «γκουρού» των επενδύσεων Μαρκ Μόμπιους, ενώνοντας τη φωνή του με εκείνους που τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στα cryptos, την ώρα που το bitcoin και το ether κινούνται κοντά σε νέα ρεκόρ.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να κοιτάζει αυτά τα κρυπτονομίσματα ως μέσο επενδύσεων. Είναι ένα μέσο κερδοσκοπίας και διασκέδασης. Αλλά στο τέλος της ημέρας, κανείς πρέπει να επιστρέψει στις μετοχές», είπε στο CNBC.

Ο Μόμπιους, που υπήρξε επί σειρά ετών διαχειριστής της Franklin Templeton, συντάσσεται με τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το bitcoin «άχρηστο» και «χρυσό του ανόητου».

Σύμφωνα με τον Μόμπιους o κόσμος θα στραφεί στις μετοχές, λόγω του πληθωρισμού και της υποτίμησης των νομισμάτων.

Ο ίδιος επενδύει στην Ταϊβάν, στην οποία και έχει αφιερώσει το 20% του χαρτοφυλακίου του. Ένα 20% είναι τοποθετημένο στην Ινδία και μόνο 5-6% στην Κίνα, όπως είπε.

Στα ραντάρ του Μόμπιους είναι και η Wall Street, παρά τα ρεκόρ των δεικτών. «Πιστεύουμε ότι η αμερικανική αγορά θα συνεχίσει να ευημερεί και να πηγαίνει καλά», είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Ethereum: Νέο υψηλό ρεκόρ, υπερπήδησε τα 4.600 δολάρια

Jamie Dimon: Η επένδυση του 1 τρισ. που «δεν αξίζει τίποτα»

Ο Mr. Big Short βρήκε την επόμενη φούσκα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News