Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 15:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Yahoo λέει οριστικά «αντίο» στην Κίνα

H Yahoo λέει οριστικά «αντίο» στην Κίνα

Την πρόσβαση στις υπηρεσίες της από την ηπειρωτική Κίνα σταμάτησε η Yahoo, επικαλούμενη το «ολοένα και πιο απαιτητικό επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον» στη χώρα. Πρόκειται για τη δεύτερη δυτική εταιρεία τεχνολογίας που εγκαταλείπει την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα ειδικότερα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της και η οποία κατευθύνει τους χρήστες των υπηρεσιών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων Yahoo και AOL σε άλλους συνδέσμους, η εταιρεία σταμάτησε να παρέχει περιεχόμενο για χρήστες στην ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου. Κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση σήμερα Τρίτη.

«Αναγνωρίζοντας το ολοένα και πιο δύσκολο επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον στην Κίνα, οι υπηρεσίες της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε e-mail του προς το Reuters. «Η Yahoo παραμένει δεσμευμένη στα δικαιώματα των χρηστών της και σε ένα ελεύθερο και ανοικτό διαδίκτυο. Ευχαριστούμε τους χρήστες μας για τη στήριξή τους» πρόσθεσε.

Η απόφαση της Yahoo έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης της Microsoft Corp, η οποία απέσυρε το Linkedin από την ασιατική χώρα τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας την οπισθοχώρηση του τελευταίου αμερικανικού μεγάλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα. 

Η Yahoo είχε ήδη περιορίσει σημαντικά την παρουσία της στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Πριν από τη Δευτέρα, είχε ακόμα σε λειτουργία μια εφαρμογή για τον καιρό και ορισμένες σελίδες που εμφάνιζαν ειδησεογραφικά άρθρα σε ξένες γλώσσες. Η Yahoo εισήλθε στην αγορά της Κίνας το 1998 και το 2012 σύναψε συμφωνία με την Alibaba Group για να πουλήσει το μερίδιό της στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η συμφωνία οδήγησε επίσης την Alibaba να αποκτήσει το δικαίωμα λειτουργίας της Yahoo China με την επωνυμία Yahoo για έως και τέσσερα χρόνια.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News