Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 13:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάτη το κρυπτονόμισμα του Squid Game: Πώς την πάτησαν οι επενδυτές

Η «κομπίνα» των δημιουργών του νομίσματος υπολογίζεται ότι κόστισε 2,1 εκατ. δολάρια

Απάτη το κρυπτονόμισμα του Squid Game: Πώς την πάτησαν οι επενδυτές

Απάτη αποδείχθηκε το κρυπτονόμισμα του Squid Game, με αποτέλεσμα οι επενδυτές που έσπευσαν να ποντάρουν στο ψηφιακό νόμισμα που στηρίχθηκε στη δημοφιλή σειρά του Netflix να χάσουν το σύνολο των χρημάτων τους. Η «κομπίνα» των δημιουργών του νομίσματος υπολογίζεται ότι κόστισε 2,1 εκατ. δολάρια.

Το κρυπτονόμισμα που είχε ονομαστεί SQUID εκτινάχθηκε έως και στα 2.861 δολάρια, πριν να πέσει στα 0 δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Οι δημιουργοί του νομίσματος αντάλλαξαν όλα τα coins τους για πραγματικά χρήματα, με αποτέλεσμα η αξία του SQUID να καταρρεύσει.

Πριν από το επεισόδιο αυτό, η κεφαλαιοποίηση του SQUID είχε ξεπεράσει τα 2 εκατ. δολάρια.

Οι δημιουργοί του είχαν παρουσιάσει το SQUID σαν ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νέα νέο online παιχνίδι, εμπνευσμένο από την σειρά Squid Game.

Πάντως, σύμφωνα με το Gizmodo, υπήρχαν ενδείξεις  ότι επρόκειτο για απάτη. Το σάιτ του κρυπτονομίσματος (που πλέον έχει εξαφανιστεί), ήταν γεμάτο με ορθογραφικά λάθη. Και βέβαια, το γεγονός ότι οι επενδυτές μπορούσαν να αγοράσουν αλλά όχι να πουλήσουν το SQUID ήταν σοβαρό προειδοποιητικό καμπανάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Squid Game έχει φέρει έσοδα 900 εκατ. δολαρίων στα ταμεία του Netflix, παρά το γεγονός ότι στοίχισε μόλις 21,4 εκατ. δολάρια ή αλλιώς 2,4 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο.

Μέχρι στιγμής, περίπου 132 εκατ. άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 λεπτά από τη σειρά. Το 89% εξ αυτών, παρακολούθησε τη σειρά για τουλάχιστον 75 λεπτά (δηλαδή ένα επεισόδιο), ενώ το 66% έχει δει όλα τα επεισόδια. Συνολικά έχουν αφιερωθεί περισσότερες από 1,4 δισ. ώρες για να παρακολουθήσουν τη σειρά, την οποία παρήγαγε η Siren Pictures.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: 

To «Squid Game» κρυπτονόμισμα με άλμα 2.400% σε μία ημέρα

Το άγνωστο crypto που εκτοξεύθηκε 400% μετά τη μετονομασία του Facebook

Το καλύτερο trade όλων των εποχών; Πώς έβγαλε κέρδη 7.000.000.000% σε 14 μήνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News