Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 13:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Δίνει μπόνους 3.000 λιρών για να προσλάβει 20.000 άτομα

Amazon: Δίνει μπόνους 3.000 λιρών για να προσλάβει 20.000 άτομα

Σε περίπου 20.000 προσλήψεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να προβεί η Amazon, προκειμένου να καλύψει τις πιεστικές ανάγκες της εορταστικής περιόδου.  

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του BBC, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σκοπεύει να παράσχει εφάπαξ μπόνους έως 3.000 στερλίνες για να προσελκύσει τους κατάλληλους υποψήφιους. 

Ωστόσο, δεν μένει μόνο σε αυτό, καθώς προχωράει και σε αύξηση του ωρομισθίου, σε μια προσπάθεια να κλείσει τις «τρύπες» από τις μεγάλες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, οι οποίες επιδεινώνουν τις ήδη γνωστές αναταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Αντι Τζάσι, η εν λόγω διαδικασία θα έχει υψηλό κόστος, το οποίο όμως θα αναλάβει προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών της.  

Τα κέρδη του Ομίλου για γ’ τρίμηνο του 2021 εμφάνισαν δραστική πτώση στα 3,2 δισ. δολάρια από 6,3 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις ήταν αυξημένες 15% στα 110,8 δισ. δολάρια. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ωρομίσθιο στην Amazon ξεκινά στις 10 λίρες, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας φθάνει και τις 11,10 λίρες. Πάντως, στο παρελθόν η εταιρεία είχε δεχθεί σφοδρή κριτική εξαιτίας των κακών συνθηκών εργασίας. 

Η Apple 

Εν τω μεταξύ, ακόμα ένας αμερικανικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας, αυτός της Apple, δήλωσε ότι η έλλειψη σε ημιαγωγούς έχει κοστίσει 6 δισ. δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Τιμ Κουκ, παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα θα συνεχίσουν να ταλανίζουν την Apple και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Οι πωλήσεις του δ’ τριμήνου του οικονομικού έτους 2020 – 2021 ενισχύθηκαν σημαντικά σε ποσοστό 29%, φθάνοντας τα 83,4 δισ. δολάρια.  Την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, συγκεκριμένα, η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα λόγω εφοδιαστικής αλυσίδας και τώρα πλέον η έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζει δυσμενώς τα περισσότερα από τα προϊόντα της.  

Κατά τον διαχειριστή κεφαλαίων Τζορτζ Γκόντμπερ, στην Polar Capital, ο οποίος μίλησε στο BBC, «η κατάσταση αυτή φανερώνει πως οι γίγαντες υψηλής τεχνολογίας δεν είναι απρόσβλητοι από τα προβλήματα, με τα οποία η οποιαδήποτε επιχείρηση έρχεται αντιμέτωπη». 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Απεργίες σε επτά εγκαταστάσεις της Amazon

Amazon: Στο τέλος του 2022 οι δύο πρώτοι δορυφόροι για Ίντερνετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News