Business & Finance Κυριακή 31/10/2021, 22:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

G20: Τρόπους να κατασθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού πιο ανθεκτικές

Οι χώρες εξέφρασαν την προθυμία να συνεργαστούν για να καταστήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο ανθεκτικές

G20: Τρόπους να κατασθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού πιο ανθεκτικές

Τη διερεύνηση δράσεων προκειμένου οι αλυσίδες εφοδιασμού να κατασθούν πιο ανθεκτικές απέναντι σε οποιεσδήποτε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις, στην κλιματική αλλαγή, ακόμη και σε προγραμματισμένες επιθέσεις, συζήτησαν οι ηγέτες των 17 πιο ισχυρών οικονομιών,

Τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους την ώρα που η παγκόσμια οικονομία έχει βγει από την ύφεση της πανδημίας και απειλούν να επιβραδύνουν την ανάκαμψή της, ωθώντας ανοδικά τον πληθωρισμό.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα, μαζί με τους εταίρους μας στον ιδιωτικό τομέα, για να μειώσουμε τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε. Και μετά, πρέπει να αποτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό στο μέλλον», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στους υπόλοιπους  ηγέτες σε μια συνάντηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας στο περιθώριο της G20 στη Ρώμη.

«Τώρα που είδαμε πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι αυτές οι γραμμές του παγκόσμιου εμπορίου, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινή μας δραστηριότητα. Αυτή η πανδημία δεν θα είναι η τελευταία παγκόσμια κρίση υγείας που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει επίσης να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές, ακόμη και τις προγραμματισμένες επιθέσεις», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση αυτή εκτός του Αμερικανού προέδρου συμμετείχαν ηγέτες και εκπρόσωποι από τις Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστραλία, Βρετανία Καναδά, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γερμανία, Ινδονησία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ολλανδία, Δημοκρατία της Κορέας, Σιγκαπούρη και Ισπανία.

Μια γραπτή σύνοψη των συνομιλιών, ανέφερε ότι οι χώρες εξέφρασαν την προθυμία να συνεργαστούν για να καταστήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο ανθεκτικές. Επίσης αναφέρεται ότι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να εργαστούν για περισσότερη διαφάνεια και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών και για την ανάγκη ύπαρξης πολλαπλών αξιόπιστων προμηθευτών πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων.

«Το άνοιγμα και η επικοινωνία μπορούν να προωθήσουν μια ταχεία απάντηση στις αναταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού -όπως αυτές που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή- και να επιτρέψουν σε άλλους μετέχοντες στην αλυσίδα εφοδιασμού να λάβουν μέτρα», ανέφερε η περίληψη.

«Θα πρέπει να αποφύγουμε τυχόν περιττούς εμπορικούς περιορισμούς και να διατηρήσουμε την ελεύθερη ροή των αγαθών και των υπηρεσιών».

Οι ηγέτες τόνισαν επίσης την ανάγκη για ασφάλεια, ειδικά στις αλυσίδες εφοδιασμού της τεχνολογίας, για δίκαιες και βιώσιμες συνθήκες εργασίας και είπαν ότι θα συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό η επάρκεια των αποθεμάτων των αγαθών

Ντάιμον: Τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς θα ξεπεραστούν χάρη στον καταναλωτή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News