Business & Finance Κυριακή 31/10/2021, 09:23
ΒΙΝΤΕΟ

Spot: Ο σκύλος-ρομπότ της Boston Dynamics που χορεύει σαν τον Mick Jagger

Πωλείται αντί 75.400 δολαρίων

Spot: Ο σκύλος-ρομπότ της Boston Dynamics που χορεύει σαν τον Mick Jagger

Τον λένε Spot, όμως δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος. Είναι ο σκύλος-ρομπότ της Boston Dynamics και πωλείται αντί 75.400 δολαρίων. 

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας άρχισε να αναπτύσσει το ρομπότ με τα τέσσερα πόδια το 2005 και σήμερα, περισσότερα από 500 τέτοια μηχανήματα βρίσκονται σε χρήση. 

Ο Spot δημιουργήθηκε κυρίως για να κάνει δουλειές που είναι πολύ επικίνδυνες ή δύσκολες για τον άνθρωπο. Σήμερα, το ρομπότ-σκύλος της Boston Dynamics χρησιμοποιείται κυρίως σε ορυχεία, εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου και εταιρείες κατασκευών. 

Τα ρομπότ αυτά χρησιμοποιούνται επίσης στο Jet Propulsion Laboratory της NASA αλλά και σε κάποια αστυνομικά τμήματα. 

Μάλιστα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αμερικανικά νοσοκομεία ζήτησαν από την Boston Dynamics να προσαρμόσει το Spot, ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν σαν πλατφόρμα τηλε-ιατρικής. Το ρομπότ-σκύλος βοηθά τα νοσοκομεία να εκτιμήσουν την κατάσταση ενός ασθενή από απόσταση, περιορίζοντας την επαφή των υγειονομικών με πιθανά κρούσματα κορωνοϊού. 

Για να επιδείξει τις ικανότητες του Spot, η Boston Dynamics κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο ο Spot χορεύει στον ρυθμό του «Start Me Up» των Rolling Stones

Μάλιστα, αντιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τις διάσημες κινήσεις του Mick Jagger. 

Οι Rolling Stones γιορτάζουν φέτος την 40η επέτειο από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Tattoo You», με μία νέα εκδοχή του, η οποία περιλαμβάνει tracks που βγαίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον

Τα ρομπότ έφτασαν και στους ευρωπαϊκούς αμπελώνες

Ίλον Μασκ: Έρχεται το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla

Εσείς θα αφήνατε ένα ρομπότ να σας υπερασπιστεί στο δικαστήριο;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News