Business & Finance Πέμπτη 28/10/2021, 21:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Και το νέο όνομα αυτού, Meta

Το rebranding θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως αλλαγή σελίδας

Facebook: Και το νέο όνομα αυτού, Meta

Σε πλήρης επαλήθευση των αναφορών που είχαν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες και ήθελαν να αλλάζει την επωνυμία του, προχώρησε το Facebook, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η αλλαγή αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το Facebook απασχολεί την επικαιρότητα, αλλά για τους λάθος λόγους μετά από τις καταγγελίες από πρώην εργαζόμενη ότι βάζει πάνω από όλα τα κέρδη, αλλά και τη διαρροή εκατοντάδων εσωτερικών εγγράφων, μια υπόθεση που ονομάσθηκε Facebook Papers.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης της νέας πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας Facebook Connect, ο ιδρυτής Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το Facebook μετονομάζεται σε Meta, υποβιβάζοντας ουσιαστικά την ομώνυμη υπηρεσία του Facebook σε μία από τις θυγατρικές της εταιρείας, μαζί με το Instagram και το WhatsApp.

Το rebranding θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως αλλαγή σελίδας, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στη δημόσια εικόνα του, με ζητήματα όπως η παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες του, η αποτυχία στον έλεγχο του περιεχομένου και οι αποκαλύψεις για την αρνητική επίδραση των προϊόντων του στην ψυχική υγεία ορισμένων χρηστών.

Η αλλαγή ονόματος, έρχεται την περίοδο που η εταιρεία εστιάζει στο στο metaverse, ενός συνδυασμού τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

«Σκέφτομαι πολύ για την ταυτότητά μας καθώς ανοίγουμε αυτό το καινούργιο κεφάλαιο. Το Facebook είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα προϊόντα στην ιστορία του κόσμου», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ. «Είναι ένα εμβληματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά όλο και περισσότερο δεν συμπεριλαμβάνει όλα όσα κάνουμε. Σήμερα μας βλέπουν ως μια εταιρεία μέσου κοινωνικής δικτύωσης αλλά στο DNA μας, είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους. Και το metaverse είναι το επόμενο σύνορο όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε».

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη μετά, που σημαίνει «πέρα». «Για μένα, συμβολίζει ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να χτίσουμε».

«Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι θα πουν ότι δεν είναι καιρός να επικεντρωθούμε στο μέλλον και να αναγνωρίζω ότι υπάρχουν σημαντικά θέματα που πρέπει να δουλέψουμε επί του παρόντος. Πάντα θα υπάρχουν», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ.

«Για πολλούς ανθρώπους, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ποτέ μια καλή στιγμή για να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Αλλά ξέρω επίσης ότι υπάρχουν πολλοί από εσάς που νιώθετε το ίδιο με εμένα».

«Ζούμε για αυτό που χτίζουμε. Και ενώ κάνουμε λάθη, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να χτίζουμε και να προχωράμε», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Το metaverse είναι το next big thing – Αλλά τι είναι;

Facebook: 10.000 προσλήψεις στην Ευρώπη για την ανάπτυξη του metaverse

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News