Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 14:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: «Ροκανίζει» τη διαφορά από την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο 

H Microsoft είδε τα έσοδά της να ανέρχονται κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 στα 45,3 δισ. δολάρια

Microsoft: «Ροκανίζει» τη διαφορά από την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο 

Σημαντικά έχει μικρύνει την απόσταση η Microsoft από την Apple από άποψης κεφαλαιοποίησης, μετά την ανακοίνωση των χθεσινών της αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Η μετοχή της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street κινείται υψηλότερα κατά 2,8% σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης, με την την κεφαλαιοποίησή της να υπολείπεται 80 δισ. ευρώ, σε σχέση με αυτή της Apple της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο, για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2020.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Σε μερικούς μήνες οι εργασίες για τα Data Centers στην Αθήνα

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, αν η μετοχή της κατασκευάστριας των Windows μεταξύ άλλων διατηρήσει τα προ-συνεδριακά κέρδη, η χρηματιστηριακή της αξία θα αγγίξει τα 2,39 τρισ. δολάρια, όταν η αντίστοιχη αξία της Apple βρίσκεται στα 2,47 τρισ. δολάρια.

Microsoft: «Ροκανίζει» τη διαφορά από την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο -1

Βέβαια, αύριο Πέμπτη ανακοινώνει τα δικά της αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο η Apple και σίγουρα θα υπάρξει κάποια αντίδραση της μετοχής της, η οποία είτε θετική είτε αρνητική θα διαφοροποιήσει την κεφαλαιοποίησή της. 

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, η Microsoft είδε τα έσοδά της να ανέρχονται κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 στα 45,3 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να περιμένουν έσοδα της τάξεως του 43,93 δισ. δολάρια. 

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 48% στα 20,5 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώθηκαν στα 2,27 δολάρια, έναντι 2,07 δολαρίων των εκτιμήσεων. 

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Τα μετρητά «ρέουν» – Ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους $60 δισ. 

Οι οικονομικές της επιδόσεις ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων και το γ΄ τρίμηνο του 2021 συνιστά το εντέκατο διαδοχικό τρίμηνο κατά το οποίο τα αποτελέσματα της οποίας ξεπερνούν τις προσδοκίες. 

Μεγάλη ώθηση στα έσοδα της Microsoft είχε το τμήμα Microsoft Cloud, του οποίου τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση 36% εν συγκρίσει με το γ΄ τρίμηνο του 2020, στα 20,7 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τον πήχυ των 20 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά στα χρονικά. 

moneyrevievew.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News