Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 11:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Απογειώθηκαν διαφημιστικά έσοδα και κέρδη

Google: Απογειώθηκαν διαφημιστικά έσοδα και κέρδη

Η στροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις digital διαφημίσεις χάρισε στην Google τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Χάρη στην επίδοση αυτή η μητρική εταιρεία, Alphabet, είδε τα κέρδη της σχεδόν να διπλασιάζονται το τρίτο τρίμηνο. 

Τα ισχυρά αποτελέσματα την κατατάσσουν σε έναν από τους αδιαμφισβήτητους νικητές της πανδημίας, κάτι που βεβαίως ισχύει συνολικά για τον τεχνολογικό κλάδο. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 41% στα 65,12 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη σκαρφάλωσαν στα 21,03 δισ. δολάρια. Η μονάδα διαφημίσεων είχε πωλήσεις 53,13 δισ. δολαρίων – αυξημένες κατά 43% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. 

Διαβάστε ακόμη: Μπορούν Google και Facebook να καταργήσουν τα κράτη; 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παγκόσμιες δαπάνες στην αγορά ψηφιακών διαφημίσεων έχουν αυξηθεί φέτος 26%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για άνοδο 15%, σύμφωνα με την GroupM. Η Google, που έχει κυρίαρχη θέση στον κλάδο, έχει αποσπάσει και τα μεγαλύτερα οφέλη. 

Τα έσοδα από τη μονάδα υπολογιστικού “νέφους” Google Cloud αυξήθηκαν κατά 45% στα 4,99 δισ. δολ., αλλά το επιχειρηματικό αυτό τμήμα συνεχίζει να εμφανίζει ζημιές, καθώς έχει να ανταγωνιστεί σκληρά τις προπορευόμενες σε αυτόν τον τομέα Amazon και Microsoft.

Η Alphabet ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 το προσωπικό των εταιριών της ξεπέρασε συνολικά τους 150.000 εργαζόμενους, από 132.000 πριν ένα χρόνο. Η εταιρεία σχεδιάζει νέες επενδύσεις σε γραφεία για το συνεχώς αυξανόμενο εργατικό δυναμικό της.

Νέα προϊόντα

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Google παρουσίασε τα νέα smartphone Pixel 6 και Pixel 6 Pro , τα οποία θα αξιοποιούν τον επεξεργαστή Google Tensor αντί του επεξεργαστή της Qualcomm. Επίσης, η εταιρεία, ανακοίνωσε νέα εκδοχή του Android. Με τον συνδυασμό των δύο αυτών νέων χαρακτηριστικών, η Google φιλοδοξεί να προσελκύσει ένα μέρος των πιστών φαν της Apple μακρία από τα iPhone.

Ο επεξεργαστής Tensor που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια επεξεργασίας είναι κατασκευασμένος ακριβώς για τις ανάγκες των τηλεφώνων της Google. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την τεχνολογική εταιρεία, μπορεί να προσφέρει ταχύτερη αναγνώρηση φωνής και καλύτερη απόδοση μπαταρίας.

Παρότι το Android της Google αποτελεί το κορυφαίο λογισμικό για smarphone παγκοσμίως, το τμήμα smartphone παραμένει εξαιρετικά μικρό. Ένας από τους λόγους για τους οποίους παραμένει μικρό είναι διότι ο κόσμος δεν ξέρει ότι η Google προσφέρει smartphone ή δεν γνωρίζει γιατί να τα προτιμήσει έναντι των κινητών της Apple ή της Samsung που είναι κορυφαία στη διεθνή αγορά.

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News