Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 15:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Εκατοντάδες αμερικανικοί οργανισμοί στόχος της ρωσικής κυβερνοεπίθεσης 

Τις επιθέσεις αυτές επιβεβαίωσαν στους Times Αμερικανοί αξιωματούχοι για την κυβερνοασφάλεια στις ΗΠΑ

Microsoft: Εκατοντάδες αμερικανικοί οργανισμοί στόχος της ρωσικής κυβερνοεπίθεσης 

Η τελευταία κυβερνοεπίθεση προερχόμενη από τη Ρωσία το περασμένο καλοκαίρι, είχε στόχο πολλούς περισσότερους αμερικανικούς οργανισμούς αλλά και επιχειρήσεις από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft. 

Σε ανάρτηση με χθεσινή ημερομηνία, η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία υπογραμμίζει ότι η ομάδα χάκερς με την ονομασία Nobelium (η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επίθεση SolarWinds τον περασμένο Δεκέμβριο), είχε βάλει αυτή τη φορά στο στόχαστρο μεταπωλητές και άλλους παρόχους τεχνολογίας στις υπηρεσίες cloud. 

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερου κύματος εξαπόλυσης κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. Όπως προσθέτει το διάστημα μεταξύ 1 Ιουλίου και 19 Οκτωβρίου, διαπίστωσε ότι 609 πελάτες της είχαν δεχθεί επίθεση. 

Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών των επιθέσεων στέφθηκαν με επιτυχία, όπως ξεκαθάρισε η Microsoft στους New York Times, το μέσο που ήταν και το πρώτο που αναφέρθηκε γεγονός αυτό. 

Τις επιθέσεις αυτές επιβεβαίωσαν στους Times Αμερικανοί αξιωματούχοι για την κυβερνοασφάλεια στις ΗΠΑ, με έναν εξ αυτών να χαρακτηρίζει ανώνυμα τις επιθέσεις «απλές, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί αν οι πάροχοι υπηρεσιών cloud είχαν εφαρμόσει βασικές πρακτικές για την κυβερνοεπίθεση».

Στην ανάρτησή της η Microsoft αναφέρει ότι «η πρόσφατη δραστηριότητα συνιστά άλλη μια ένδειξη ότι η Ρωσία προσπαθεί να κερδίσει μια μακροπρόθεσμη συστηματική πρόσβαση σε διάφορα σημεία της τεχνολογικής αλυσίδας εφοδιασμού και να εγκαθιδρύσει έναν μηχανισμό για παρακολούθηση -τώρα ή στο μέλλον-, στόχοι που ενδιαφέρουν τη ρωσική κυβέρνηση». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News