Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 12:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Συνεχίζεται και τον Οκτώβριο η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος  

Ελαφρά υποχώρηση σημείωσε και ο δείκτης για τις τρέχουσες εκτιμήσεις

Γερμανία: Συνεχίζεται και τον Οκτώβριο η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος  

Επιδείνωση για τέταρτο διαδοχικό μήνα συνέχισε να καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, εν μέσω των προβλημάτων που μαστίζουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες, προβλήματα που με τη σειρά τους έχουν φέρει τις επιχειρήσεις σε δυσχερείς καταστάσεις αναφορικά με τις προμήθειές τους. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 97,7 μονάδες τον Οκτώβριο (ένα χαμηλό από τον περασμένο Απρίλιο), από τις 98,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο κι έναντι εκτιμήσεων για τιμή στις 97,9 μονάδες. 

«Τα προβλήματα στις προμήθειες δημιουργούν πονοκεφάλους στις επιχειρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φάουστ. «Η άμμος στις ρόδες της γερμανικής οικονομίας παρεμποδίζει την ανάκαμψη», προσθέτει. 

Η κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί στο παγκόσμιο εμπόριο, έχει πυροδοτήσει έντονο προβληματισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο δείκτης που αντανακλά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων υποχώρησε στις 95,7 μονάδες, από τις 97,4 μονάδες του Σεπτεμβρίου κι έναντι εκτιμήσεων για 96,4 μονάδες. 

Ελαφρά υποχώρηση σημείωσε και ο δείκτης για τις τρέχουσες εκτιμήσεις, διαμορφούμενος στις 100,1 μονάδες από 100,4 μονάδες, υψηλότερα ωστόσο από τις προσδοκίες για περαιτέρω επιδείνωσή του στις 99,4 μονάδες. 

moneyreview.gr 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News