Business & Finance Σάββατο 23/10/2021, 18:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Επιταχύνεται η διανομή βοήθειας στην πληγείσα από το ηφαίστειο Λα Πάλμα

Ισπανία: Επιταχύνεται η διανομή βοήθειας στην πληγείσα από το ηφαίστειο Λα Πάλμα

Τις διαδικασίες διανομής βοήθειας προς τους κλάδους της γεωργίας και της αλιείας που επλήγησαν σφοδρά στο νησί Λα Πάλμα, όπου τμήμα του κώνου του ηφαιστείου κατέρρευσε σήμερα και καυτή λάβα συνεχίζει να ρέει έναν μήνα μετά την πρώτη έκρηξη, θα επιταχύνει η Ισπανία.

Σχεδόν 9.000 στρέμματα γης έχουν καλυφθεί από λάβα, η οποία έχει καταστρέψει πάνω από 2.000 κτίρια και πολλές φυτείες μπανάνας. Πάνω από 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, από τις 19 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η εκρηκτική δραστηριότητα στις 19 Σεπτεμβρίου.

«Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη Τρίτη, θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό προκειμένου να επιταχύνουμε τη διάθεση οικονομικών πόρων τόσο υπέρ του σχεδίου απασχόλησης όσο και της βοήθειας για τους τομείς της γεωργίας και της αλιείας» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Π. Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στη διάρκεια της πέμπτης κατά σειράς επίσκεψής του στη νήσο μετά την αρχική έκρηξη του ηφαιστείου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου, κυβερνητική στήριξη ύψους 206 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανοικοδόμηση των υποδομών και την ενίσχυση της απασχόλησης, της γεωργίας και του τουρισμού στο νησί.

Στο μεταξύ, το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Καναρίων Νήσων έκανε γνωστό πως τμήμα του κεντρικού κώνου κατέρρευσε το πρωί.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News