Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 19:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕE: Πράσινο φως για εξαγορά της IHS από S&P Global

Οι όροι της έγκρισης

ΕE: Πράσινο φως για εξαγορά της IHS από S&P Global

Εγκρίθηκε σε πρώτο στάδιο από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές η εξαγορά της IHS Markit από το τμήμα παροχής επαγγελματικών πληροφοριών της S&P Global. Η επιχειρηματική συμφωνία, η οποία αποτιμάται στα 44 δισ. δολάρια, προσβλέπει στην προσέλκυση μεγαλύτερων πελατών και στην ενίσχυση των επενδύσεων σε τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική εκμάθηση. 

Εκτός αυτού, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαισιο προσπαθειών της S&P να ανταγωνιστεί ευθέως με το Bloomberg και το Reuters Refinitiv. Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι το Νοέμβριο, εγκρίθηκε από την Κομισιόν σε προκαταρκτικό στάδιο υπό τους όρο της εκποίησης ορισμένων τμημάτων της IHS.

Ειδικότερα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες ανταγωνισμού, η Κομισιόν απαιτεί την πώληση των τμημάτων πληροφοριών σχετικά με την τιμή του πετρελαίου, PetroChemWire, και του τμήματος που δραστηριοποιείται στην παροχή πληροφοριών για τον άνθρακα, τα μέταλα και την εξόρυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η S&P έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την News Corp για πώληση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.

Η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επεσήμανε ότι με τον καθορισμό των όρων από την Κομισιόν, αποτρέπονται οι επικαλύψεις στους κλάδους της πληροφόρησης σχετικά με τις τιμές των προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί η S&P Global κατατάσσεται τρίτη ως προς τα ετήσια έσοδα, μετά το Bloomberg και το Refinitiv του Reuters. Η IHS Markit κατατάσσεται στην όγδοη θέση.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News