Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 18:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

General Motors: Επιταχύνει την παράδοση αυτοκινήτων εν μέσω της έλλειψης ημιαγωγών

Οι παραδόσεις της GM για το γ΄ τρίμηνο θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 200.000 οχήματα

General Motors: Επιταχύνει την παράδοση αυτοκινήτων εν μέσω της έλλειψης ημιαγωγών

Επισπεύδει τις διαδικασίες παράδοσης των αγροτικών αυτοκινήτων η General Motors, οχήματα που συναρμολογήθηκαν εξ ολοκλήρου προσφάτως, ωστόσο είχε καθυστερήσει η κατασκευή τους εξαιτίας της έλλειψης σε ημιαγωγούς, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τη Βόρεια Αμερική. 

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο», δήλωσε ο Στιβ Καρλάιλ, μιλώντας στο πλαίσιο του Reuters Events Automotive Summit. «Είμαστε λίγο πιο μπροστά από το ήμισυ της διαδικασίας αυτή τη στιγμή και ο στόχος μας θα ήταν να έχουμε τελειώσει με τα μοντέλα του 2021 μέχρι το τέλος του έτους. Θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση στα μοντέλα του 2022 εισερχόμενοι στη νέα χρονιά αλλά όχι για πολύ». 

Η έλλειψη σε ημιαγωγούς σε παγκόσμιο επίπεδο εξανάγκασε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σταματήσουν την παραγωγή ή σε ορισμένες περιπτώσεις να κατασκευάσουν οχήματα και στη συνέχεια να τα αφήσουν στην άκρη μέχρι να εγκατασταθούν οι ημιαγωγοί.

Διαβάστε επίσης: Stellantis: Οι ελλείψεις τσιπ σταματούν την παραγωγή της στη Βιέννη

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής οικονομικών της GM, Πολ Γιάκομπσον, προειδοποίησε ότι οι παραδόσεις της GM για το γ΄ τρίμηνο θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 200.000 οχήματα λόγω της έλλειψης, δίχως να αποκαλύψει πόσα από αυτά τα οχήματα θα είναι αγροτικά. 

Για να επιταχύνει τη μεταφορά των νέων οχημάτων στους αντιπροσώπους, η GM εξαγόρασε μια σειρά από μεταφορείς αυτοκινήτων για να τα παραδώσει από τα εργοστάσια ή τα κέντρα διανομής. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ επέτρεψε επίσης στους αντιπροσώπους να παραλάβουν τα οχήματα μόνοι τους σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Καρλάιλ το επίπεδο των αποθεμάτων στα οχήματα της εταιρείας έχουν συρρικνωθεί σε λιγότερο από τις 20 ημέρες στις ΗΠΑ λόγω των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, όμως η εταιρεία θέλει να το επαναφέρει στις 30 έως και 45 ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Ημιαγωγοί: Η έλλειψη θα στοιχίσει 210 δισ. δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία

Παράλληλα όπως επισήμανε, οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων ήταν σταθερές κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ωστόσο η εταιρεία διέκρινε τις πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης στα ηλεκτρικά οχήματα και στο λογισμικό, με τον έναν τομέα να μην υπονομεύει τον άλλο.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News