Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 18:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Walmart: Εγκαθιστά ΑΤΜs με Bitcoin στα καταστήματά της   

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Coinme

Walmart: Εγκαθιστά ΑΤΜs με Bitcoin στα καταστήματά της   

Μηχανήματα ανάληψης σε Bitcoin εισάγει η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο, η αμερικανική Walmart, με την πρώτη φάση να προβλέπει την εγκατάσταση δώδεκα ATMs σε καταστήματα στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα της η Coindesk.

Βάσει του δημοσιεύματος, οι καταναλωτές θα δύνανται να αγοράζουν Bitcoin από τα μηχανήματα της Coinstar, τα οποία θα βρίσκονται στα καταστήματα της Walmart. Μάλιστα όπως αναφέρει η Coindesk, έχει επιβεβαιώσει ότι από τα μηχανήματα θα μπορούν να πραγματοποιούνται συναλλαγές με μικρά ποσά του κρυπτονομίσματος. 

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακή η επενδυτική ζήτηση στη σημερινή πρεμιέρα του ETF σε bitcoin

Η διευθύντρια επικοινωνίας της αμερικανικής εταιρείας, Μόλι Μπλέιμαν, φέρεται να δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Coinme, εταιρεία που αποκαλείται ως το μεγαλύτερο δίκτυο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Όπως επισήμανε ήδη σε 200 καταστήματα της Walmart βρίσκονται μηχανήματα της Coinstar.

Η Coinstar είναι μια αμερικανική εταιρεία που διαχειρίζεται μηχανήματα με μετρητά, στα οποία κάποιος μπορεί να ανταλλάξει νομίσματα με χαρτονομίσματα. Συνεργαζόμενη με την Coinme, έχουν αναπτύξει ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράζουν Bitcoin μέσω των ATMs.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ άγγιξε τα 67.000 δολάρια

Στα συγκεκριμένα μηχανήματα οι καταναλωτές διαλέγουν την επιλογή για Bitcoin και λαμβάνουν ένα voucher με έναν κωδικό εξαργύρωσης. Στη συνέχεια μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Coinme, να δημιουργήσουν λογαριασμό και να μετατρέψουν το Bitcoin σε μετρητά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News