Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 15:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακουστικά βαρηκοΐας από την Αpple και τη Bose;

Ακουστικά βαρηκοΐας από την Αpple και τη Bose;

Όταν σκέφτεται κανείς τα ακουστικά βαρηκοΐας έρχεται στο μυαλό η μορφή την οποία είχαν ανέκαθεν: η μικρή συσκευή σε άτονο μπεζ που διπλώνει γύρω από το αφτί. Το στυλ αυτό ενδέχεται να αλλάξει χάρη στους νέους κανόνες που πρότεινε ο FDA. Σύμφωνα με τους New York Times, η πρόταση αφορά την απόκτηση ακουστικών χωρίς να απαιτείται συνταγή γιατρού στις ΗΠΑ.

Η συνταγή γιατρού θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα ακοής. Ωστόσο, όσον αφορά τους ανθρώπους που πάσχουν από ήπια προβλήματα, ελάχιστες είναι οι εταιρείες που κατασκευάζουν ακουστικά αποκλειστικά για αυτούς. Ενδεικτικά, καλύπτεται μόνο το 10% της σχετική αγοράς. Εξ ου και ορισμένες τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται ήδη προ των πυλών και αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να διεισδύσουν στην αγορά.

Μάλιστα, η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης των AirPods για την ενίσχυση της ακοής. Εκτός αυτού, η Bose έχει ήδη αναπτύξει συσκευή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Σκοπεύει να την προωθήσει στον FDA, μόλις εγκριθεί η πρόταση για κατάργηση της συνταγογράφησης σε ακουστικά βαρηκοΐας.

Στην περίπτωση που εγκριθεί, θα επηρεάσει τους περίπου 38 εκατομμύρια Αμερικανούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ακοή, παρότι μία μεγάλη μερίδα αυτών δεν φορά ακουστικά βαρηκοΐας. Για την απόκτηση των ακουστικών στις ΗΠΑ συνταγή γιατρού και συνεπώς την πραγματοποίηση μίας σειράς ιατρικών τεστ και δοκιμές διάφορων ακουστικών.

Η τιμή τους ανέρχεται κατά μέσον όρο στα 5.000 δολάρια, καθώς δεν καλύπτνται από τη δημόσια ιατροφαρμακευτική ασφάλιση ούτε όμως από πολλές ιδιωτικές ασφαλιστικές. Εάν η πρόταση του FDA εγκριθεί, περισσότεροι Αμερικάνοι θα έχουν πρόσβαση σε ακουστικά βαρηκοΐας, ενώ θα ενισχυθεί και ο ανταγωνισμός στη σχετική αγορά, μειώνοντας τις τιμές.

Πηγή: the Hustle

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News