Business & Finance Πέμπτη 21/10/2021, 19:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνεις για δουλειά; Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη

Ψάχνεις για δουλειά; Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, όταν προσπαθούμε να κερδίσουμε μια νέα δουλειά; Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει το CNBC, το οποίο επιστρατεύει τις γνώμες των recruiters και των career coaches. 

Σύμφωνα λοιπόν, με τους πλέον ειδικούς, το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι να στείλει ένα mail ή ένα μήνυμα, στο οποίο αναγράφει το εξής: 

«Σας επισυνάπτω το βιογραφικό μου. Μπορείτε να το αξιολογήσετε και να δείτε αν ταιριάζει σε κάποια από τις ανοιχτές θέσεις εργασίας;» 

Διαβάστε επίσης: Eργαζόμενοι «μπούμερανγκ» – Θα επιστρέφατε στην ίδια δουλειά μετά την παραίτηση;

Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση, είναι ότι «δεν είναι σαφές ποια είναι η κατεύθυνσή σου και ο σκοπός σου» εξηγεί η Chelsea Jay, career coach και συγγραφέας βιογραφικών. Απλώς φορτώνει με περισσότερη δουλειά τους recruiters, οι οποίοι «καλούνται να σκανάρουν την εργασιακή σου εμπειρία πριν την πρώτη επαφή». 

Αντί αυτού, η Jay προτείνει ο υποψήφιος να επισημάνει επακριβώς τη θέση εργασίας ή την επαγγελματική θέση που επιθυμεί να διεκδικήσει. Επίσης, θεωρεί ότι είναι καλό να αναφέρει σε μία ή δύο προτάσεις το γιατί είναι ο πλέον κατάλληλος για αυτή τη θέση. 

Την ίδια ακριβώς γνώμη διατυπώνει και η Ginny Cheng, η οποία έρχεται να συμπληρώσει ότι ένας υποψήφιος θα μπορούσε να κάνει μια μικρή έρευνα για την εταιρεία, στην οποία θέλει να στείλει βιογραφικό. 

Διαβάστε επίσης: Το burnout της πανδημίας – Πως αντέδρασαν οι εργοδότες;

Αυτό βοηθάει, όπως διευκρινίζει, στο να κατανοήσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της θέσης εργασίας, όπως και το περιεχόμενο της δουλειάς. Εάν μάλιστα, ο υποψήφιος γνωρίζει εκ των προτέρων κάποιον από τους νυν υπαλλήλους, τότε θα μπορούσε να τον συμβουλευτεί. 

Τέλος, αμφότερες εφιστούν την προσοχή στα στοιχεία επικοινωνίας των βιογραφικών, διαμηνύοντας ότι οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι πάντα επικαιροποιημένες. Αλλά και ο υποψήφιος να απαντά πάντοτε στα τηλεφωνήματα ή στα mails που δέχεται. 

«Λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό αριθμό προσλήψεων, μην υπολογίζεις ότι θα σε πάρουν ξανά, αν δεν απαντήσεις στην κλήση τους» καταλήγουν, με νόημα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News