Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 16:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χίθροου: Οργή στις αεροπορικές για την αύξηση των χρεώσεων έως και 56%

Χίθροου: Οργή στις αεροπορικές για την αύξηση των χρεώσεων έως και 56%

Έτοιμο να αυξήσει τις χρεώσεις έως και κατά 56% είναι το πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, το Χίθροου στο Λονδίνο, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την οργή των αεροπορικών εταιρειών. 

Η βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας αναμένεται να εγκρίνει τις προτεινόμενες αυξήσεις έως τις αρχές του 2022, με την κυβέρνηση να συναινεί στην αύξηση των χρεώσεων για τις αεροπορικές που χρησιμοποιούν ως hub το λονδρέζικο αεροδρόμιο. 

Όσον αφορά το ύψος των αυξήσεων, εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται από 11% έως και 56%. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Χίθροου, οι νέες τιμές αποσκοπούν στην χρηματοδότηση των επενδύσεων και στην κάλυψη της «χασούρας» των προηγούμενων μηνών, οι οποίοι επηρεάστηκαν δυσμενώς από την πανδημική κρίση. 

Ωστόσο, όπως είναι εύλογο, η εν λόγω κίνηση βρίσκει κάθετα αντίθετες τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η αύξηση των χρεώσεων θα επιβραδύνει τον ρυθμό ανάκαμψης της επιβατικής κίνησης εξαιτίας των ακριβότερων εισιτηρίων. 

«Οι προτάσεις είναι απαράδεκτες και έρχονται την στιγμή που τα διεθνή ταξίδια ανεβάζουν ρυθμούς» ήταν το σχόλιο της Virgin Atlantic Airlines, με την IAG να προσθέτει, από την πλευρά της, ότι το Χίθροου είναι ήδη ένα από τα πιο ακριβά αεροδρόμια παγκοσμίως, κάτι που πλήττει τον ανταγωνισμό.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News