Business & Finance Δευτέρα 18/10/2021, 19:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν26: Η αποτίμησή της ξεπέρασε την Commerzbank

Ν26: Η αποτίμησή της ξεπέρασε την Commerzbank

Σε 9 δισ. δολάρια ανέρχεται η αποτίμηση της γερμανικής ψηφιακής τράπεζας Ν26, μετά τον τελευταίο χρηματοδοτικό γύρο, στο οποίο συγκέντρωσε 900 εκατομμύρια δολάρια. Η αποτίμησή της έχει υπετριπλασιαστεί σε σχέση με τον τελευταίο επενδυτικό γύρο, ενώ πλέον ξεπερνά ελαφρώς την κεφαλαιοποίηση των 8,8 δισ. δολαρίων της Commerzbank, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία.

Στη λίστα των επενδυτών που έχουν εμπιστευθεί τη γερμανική fintech συγκαταλέγονται οι δισεκατομμυριούχοι Peter Thiel και Li Ka-Shing. Στον τελευταίο γύρο προστέθηκε και το αμερικανικό hedge fund Third Poind, καθώς και η επενδυτική Coatue και η Dragoneer.

Η N26 ιδρύθηκε το 2013 και θέλει να ανταγωνιστεί με τις μεγάλες τράπεζες προσφέροντας λογαριασμούς μέσω εφαρμογής για το κινητό με σχεδόν μηδενικές χρεώσεις. Μεταξύ των ανταγωνιστών της συγκαταλέγονται η Revolut (με αποτίμηση 33 δισ. δολαρίων) και η Monzo.

Η Ν26 έχει αυτη τη στιγμή 7 εκατ. πελάτες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και πλησιάζει στο όριο των 90 δισ. δολααρίων σε συναλλαγές φέτος. Η τράπεζα έλαβε πρόσφατα αδειοδότηση λειτουργίας στη Βραζιλία, όπου μία ομάδα 40 ατόμων έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται. 

Η τράπεζα έχει πλέον το οικονομικό περιθώριο να ετοιμάσει την αρχική δημόσια προσφορά, δήλωσε πρόσφατα ο Maximilian Tayenthal, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ν26. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τράπεζα θα είναι από δομικά έτοιμη για εισαγωγή στο χρηματιστήρο μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News