Business & Finance Δευτέρα 18/10/2021, 17:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι γονείς: 3 οικονομικές υποχρεώσεις πριν τον ερχομό του παιδιού

Νέοι γονείς: 3 οικονομικές υποχρεώσεις πριν τον ερχομό του παιδιού

Παρότι οι περισσότεροι νέοι ή επίδοξοι γονείς είναι προετοιμασμένοι για το κόστος που απαιτείται στην ανατροφή ενός παιδιού, σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως οι εκτιμήσεις τους ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

Ενδεικτικά, το κόστος για το σπίτι, το φαγητό, την φροντίδα και την υγειονομική περίθαλψη ενός παιδιού που γεννήθηκε το 2015 ανέρχεται στα 12.350 έως 13.900 δολάρια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Γεωργίας. Στην έρευνα αυτή μάλιστα δεν συνυπολογίζεται το κόστος που συνοδεύει την περίοδο εγκυμοσύνης, ούτε την τυχόν πρόβλεψη για σπουδές.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι γονείς ή όσοι περιμένουν σύντομα παιδί θα ήταν καλό να λάβουν υπόψιν ορισμένα βασικά ζητήματα:

Πρόβλεψη για σταθερά έξοδα

Παρότι προφανές, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί νέοι γονείς έχουν συγκεντρώσει τις κάποιες αποταμιέυσεις, χωρίς όμως να έχουν προγραμματίσει τα απαιτούμενα τρέχονται και συνεχή έξοδα που χρειάζονται για την ανατροφή ενός παιδιού.

Ο Eric Roberge, ο οποίος εξειδικεύεται στον προγραμματισμό οικονομικών υποχρεώσεων στην Beyond your Hammock της Βοστώνης, τονίζει ότι εκτός από την αποταμίευση για τα πρώτα έξοδα, όπως τα νοσήλια της λεχώνας, τα ρούχα του μωρού, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός για τη μεταφορά του, απαιτείται επιπλέον προγραμματισμός. Για παράδειγμα, οι νέοι γονείς οφείλουν να προβλέψουν για τα σταθερά έξοδα των πρώτων χρόνων, όπως το βρεφικό γάλα, μπιμπερό, πάνες και άλλα.

Προκειμένου να οργανώσουν σωστά τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού, οι νέοι γονείς οφείλουν να υπολογίζουν τα έξοδα αυτά σε σταθερή βάση, σαν να προγραμματίζεται αύξηση του ενοικίου τους για παράδειγμα.

Ασφάλεια ζωής

Εάν είναι εφικτό, οι ειδικοί προτείνουν στον κόσμο να κάνει ασφάλεια ζωής πριν τη γέννηση του παιδιού. Για οικογένειες, συστήνεται ασφάλεια ζωής για 20 ή 30 έτη, ώστε να καλύπτει τα παιδιά στο λύκειο και το πανεπιστήμι. Η Stacy Francis, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Franis Financial στη Νέα Υόρκη τονίζει πως η ασφάλεια ζωής θα πρέπει να καλύτπει 10 με 15 φορές το εισόδημά τους αυτή τη στιγμή.

Ανανέωση διαθήκης

Το βήμα αυτό θα διασφαλίσει ότι σε περίπτωση αινίδιου θανάτου κάποιου γονέα, τα χρήματα και περιουσιακά του στοιχεία θα μείνουν στο παιδί. Επίσης, διασφαλίζεται ότι η ανατροφή του παιδιού θα περάσει στα χέρια ενός έμπιστου κηδεμόνα που είναι διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη. Εκτός αυτού, οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν έμπιστα άτομα και τα ίδια τους τα παιδιά σχετικά με επενδσει ή άλλους λογαριασμούς που έχουν.

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News