Business & Finance Κυριακή 17/10/2021, 15:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελβετία: Προειδοποιήσεις στη βιομηχανία για χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος

Ελβετία: Προειδοποιήσεις στη βιομηχανία για χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος

Προειδοποίηση για ενδεχόμενη μείωση των ενεργειακών τους αναγκών αναμένεται να σημάνει η ελβετική κυβέρνηση στις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας. Η προειδοποίηση θα αναφέρεται στους χειμερινούς μήνες, όταν θα υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο για πρόκληση μπλακάουτ.

Περίπου 30.000 επιχειρήσεις, οι οποίες καταναλώνουν περισσότερες από 100.000 κιλοβατώρες ετησίως, θα λάβουν σχετική επιστολή από την Ostral, την αρμόδια οργάνωση για διαχείριση κρίσεων στον ενεργειακό κλάδο. Ενδέχεται να τους ζητηθεί να μειώσουν την κατανάλωσή τους από 10% έως 30% σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NZZ, σε ανακοίνωση που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Νοεμβρίου, θα αναγράφεται πως «όλοι οι μεγάλοι καταναλωτές θα οφείλουν να σώσουν μία συγκεκριμένη ποσότητα ηλεκτρισμού».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως σε περίπτωση ελλείψεων, οι βιομηχανικές μονάδες δεν θα είναι οι πρώτες που θα λάβουν προειδοποίηση για μείωση της κατανάλωσης. Προηγουμένως, θα έχουν λάβει σχετική προειδοποίηση οι καταναλωτές και ορισμένες υπηρεσίες.

Αντίστοιχη κίνηση έχει ήδη πραγματοποιήσει και η Κίνα, όπου έπειτα από μπλακάουτ σε διάφορες περιοχές, προειδοποίησε νοικοκυριά και εταιρείες ότι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωσή τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News