Business & Finance Σάββατο 16/10/2021, 13:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: «Γκρίνια» για τη μετακίνηση των στελεχών κοντά στους υπαλλήλους

Goldman Sachs: «Γκρίνια» για τη  μετακίνηση των στελεχών κοντά στους υπαλλήλους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, ήθελε τα κορυφαία στελέχη του να μπορούν να πιάσουν τον «παλμό» της εταιρείας, να έρθουν πιο κοντά στους υπόλοιπους υπαλλήλους και να μάθουν από τις ιδέες, τον ενθουσιασμό ή και τα παράπονά τους.

Για να το πετύχει αυτό, όπως διαβάζουμε στο Business Insider, μετέφερε τα στελέχη από τα άνετα γραφεία του 41ου ορόφου που είχαν θέσα στο Hudson River σε πιο ταπεινά στον 12ο όροφο, όπου εργάζονται και αρκετοί χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι. Στον συγκεκριμένο όροφο βρίσκεται και το Sky Lobby, ένας χώρος διάδρασης των εργαζομένων με καφετέρια και γυμναστήριο. «Το Sky Lobby σχεδιάστηκε με στόχο να είναι το hub των γραφείων. Υπάρχει ένα φυσικό “βουητό” εκεί και θέλω η ηγετική μας ομάδα να συμμετέχει σε αυτό» είχε γράψει ο Σόλομον σε υπόμνημά του. 

Ωστόσο πηγές της εταιρείας ανέφεραν στη New York Post και στο Business Insider ότι τα μεγαλοστελέχη είναι κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένα με την μετακίνηση αυτή. Αρκετά έχουν εκδηλώσει έντονη δυσαρέσκεια και τα περισσότερα εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις με κάθε τρόπο από τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους. Μάλιστα κάποιοι συνηθίζουν να δουλεύουν στις αίθουσες συνεδριάσεων, αντί να μένουν στα γραφεία τους. 

Εκπρόσωπος της Goldman Sachs θέλησε πάντως να διαψεύσει τις πληροφορίες, αναφέροντας: «Ο νέος χώρος είναι σύγχρονος και ανοιχτός. Ορισμένοι μπορεί να γκρίνιαξαν λίγο για το έντονο χρώμα στις άνετες, πράσινες καρέκλες, αλλά τόσο οι απλοί υπάλληλοι όσο και τα κορυφαία στελέχη συμφωνούν ότι είναι ένας τέλειος χώρος για να συναντιούνται, να λένε τα νέα τους, πίνοντας καφέ με τους συναδέλφους τους». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News