Business & Finance Τρίτη 8/12/2020, 21:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 5 δισ. δολαρίων 

Tesla: Νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 5 δισ. δολαρίων 

Σχέδια για έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 δισ. δολαρίων αποκάλυψε σήμερα Τρίτη η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, μία κίνηση την οποία την επαναλαμβάνει στο διάστημα των τελευταίων 3 μηνών.

Η άντληση των κεφαλαίων θα γίνει με τη διάθεση μετοχών τις οποίες η κατασκευάστρια αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα διαθέσει σταδιακά και σε τιμές αγοράς, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στην ίδια κατάθεση αναφέρεται ότι οι τράπεζες θα πουλήσουν τις μετοχές σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβουν από την ίδια την εταιρεία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν προορίζονται για τη χρηματοδότηση των εργοστασίων που θα κατασκευάσει η εταιρεία σε Τέξας και Βερολίνο, ως μέρος των σχεδίων της για περαιτέρω ανάπτυξή της. Τον περασμένο Οκτώβριο η Tesla είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές, ότι στο πλαίσιο της κατασκευής μονάδων παραγωγής αυτοκινήτων και μπαταριών, οι δαπάνες το 2021 και το 2022 θα ανέλθουν στα 2,5 δισ. δολάρια.

Με κεφαλαιοποίηση που αγγίζει τα 600 δισ. δολάρια, ο νέος γύρος χρηματοδότησης δεν αναλογεί ούτε στο 1% της χρηματιστηριακής αξία της Tesla. 
Η μετοχή της εταιρείας έχει τροχοδρομήσει σε διαστημική πορεία μέσα στο 2020, με τα κέρδη της από την αρχή του έτους να έχουν εκτοξευθεί κατά 670%.

Από την ημέρα που η εταιρεία που διαχειρίζεται τον δείκτη S&P 500 ανακοίνωσε ότι θα συμπεριελάβει από τις 21 Δεκεμβρίου τη μετοχή της στο ταμπλό του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ενίσχυση της έχει ξεπεράσει το 57%. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News